El govern municipal bonifica l’IBI als habitatges que es lloguin a preus socials

CiU i PSC presenten unes ordenances municipals continuistes, sense pujar els impostos per sobre de l’IPC i congelant el preu dels serveis socials. La principal novetat és una bonificació de fins al 95% de l’IBI als propietaris que lloguin els habitatges a preus socials. 

Paz, Casals i Zaragoza han presentat les ordenances en roda de premsa // Jose Polo

Paz, Casals i Zaragoza han presentat les ordenances en roda de premsa // Jose Polo

Bonificar entre el 45% i el 95% de l’IBI dels habitatges que es posin en règim de lloguer a preus socials, aquesta és la principal novetat de la proposta d’ordenances fiscals per a l’exercici 2014 del govern sociovergent de Molins de Rei. Unes ordenances que aposten per una línia continuista respecte als dos últims exercicis, evitant pujar els impostos per sobre de l’IPC (1,4%) i congelant les taxes que tenen a veure amb els serveis socials com les escoles bressol.

Aquesta bonificació de l’IBI als lloguers socials serà d’un 45% si el preu es inferior en un 20% al preu de referència de l’oficina municipal d’habitatge i anirà augmentant fins al 95% a mesura que el cost s’apropi a una rebaixa del 50% respecte a aquest índex de referència. L’aposta és clara. En cas d’aprovar-se les ordenances, el consistori afavorirà a aquells propietaris que lloguin habitatge a preu social.

El regidor de Finances, Miguel Zaragoza (PSC), ha destacat en roda de premsa que aquesta proposta d’ordenances arriba en un context on “les altres administracions ens minven el pressupost”. Altres mesures que esperen implementar és una bonificació del 10% de la taxa d’activitats a les noves empreses amb un informe positiu de la regidoria d’Empresa, el manteniment de les tarifes pels serveis esportiu amb algunes rebaixes a les entrades simples de la Piscina Municipal o les bonificacions al preu públic de l’activitat Enlaira’t dedicada a potenciar l’emprenedoria.

Pendents de l’oposició

“Esperem aprovar aquestes ordenances amb el suport de la resta de partits”, així ha explicat el seu desig l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), abans de fer front al seu primer debat d’ordenances com a batlle. Segons Casals, són “les millors ordenances possibles en el context que tenim”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha explicat que es presenten aquest tipus d’ordenances perquè “alguns diuen que ja hem sortit de la recessió, però nosaltres veiem que les famílies encara no han notat la sortida de la crisi”. L’any passat el govern municipal va aconseguir aprovar les ordenances amb el suport de la majoria de partits de l’oposició. Enguany es debatran en el ple d’aquest dimecres 30 d’octubre.

Recomanacions personalitzades