Joan Amigó, subcampió del món d’handbol

El molinenc aconsegueix el subcampionat del món d’handbol amb la selecció espanyola. La competició, disputada a Bòsnia, és l’última demostració de potencial de la generació de jugadors de la que forma part Amigó. 

Joan Amigó instants després d'acabar el campionat // RFEB

Joan Amigó instants després d’acabar el campionat // RFEB

El molinenc Joan Amigó ha aconseguit la segona posició amb la selecció espanyola en el Mundial Júnior d’Handbol disputat durant el mes de juliol a Bòsnia. El jugador del segon equip del Futbol Club Barcelona és converteix d’aquesta manera en un dels protagonistes dels esports de Molins de Rei durant la present temporada, assolint un nivell competitiu que molts pocs esportistes de la vila han aconseguit.

A la lligueta de la primera fase de classificació del campionat la selecció espanyola va aconseguir el segon lloc del grup D, amb tres victòries contra Xile (38-21), Kuwait (36-27) i Brasil (29-21), va empatar contra Egipte (28-28) i va ser derrotada per Suècia (27-37). Aquest últim resultat ja indicava la superioritat sueca que finalment es va tornar a imposar al partit final.

A vuitens de final va guanyar a Hongria (38-28), a Suïssa (26-22) a quarts i el pas a la final es va aconseguir amb una ajustada victòria a la prorroga en la semifinal contra Croàcia (36-35).

Al partit final l’esportista molinenc no va poder aconseguir la medalla d’or al perdre per 28-23 contra l’equip suec que sempre va tenir el control del partit, tal i com ja va succeir en la fase prèvia de grups. Aquesta generació de jugadors tanca el seu brillant cicle amb totes les finals continentals i mundials jugades, amb el resultat de tres medalles de plata -una europea i dos mundials- i una d’or als europeus de l’any passat.

Recomanacions personalitzades