Suzuki Català trenca el motor i abandona les 24 hores de motociclisme

L’equip molinenc pateix un trencament del motor de la seva Suzuki i abandona les 24 Hores de Motociclisme de Resistència quan anava en segona posició. La cursa ha estat accidentada des dels primers minuts i els molinencs han patit caigudes i diversos problemes a la moto durant tota la nit. Els vigents campions deixen via lliure als Yamaha Folch, que aconsegueixen la vuitena copa i es converteixen, de nou, en els grans dominadors de la competició. 

Suzuki Català no ha pogut acabar les 24 // Jose Polo

Suzuki Català no ha pogut acabar les 24 // Jose Polo

Decepció de Suzuki Català No Limits a les 24 Hores de Motociclisme de Resistència. L’equip molinenc, que partia com un dels dos grans favorits a la victòria, ha patit problemes mecànics des de les primeres voltes i, finalment, ha trencat motor sobre les 10:30 del matí de diumenge, retirant-se de la competició. Quan es comença amb mal peu una cursa com aquesta és molt complicat girar la truita, tot i que els comandats per Eduard Català ho han intentat, sense èxit, en tot moment. D’aquesta manera, després de la victòria de Xavi Foj en la categoria de cotxes de sèrie del Dakar, el motor de Molins de Rei es queda sense la segona alegria de l’any.

Els molinencs han entrat a la cursa amb el peu esquerre. Després d’aconseguir la pole position en els entrenaments oficials i sortir des de la primera posició de la graella de sortida, les primeres voltes han servit per veure un gran duel entre Xavi del Amor i David Checa, pilot estrella dels Yamaha Folch, màxim rival de Suzuki Català de cara a la victòria final. Però els problemes mecànics han trencat aquest bonic duel. Sobre la primera hora de cursa una avaria en un sensor d’oli ha obligat Suzuki a aturar-se i, després de perdre més de set minuts, una segona aturada per un problema  de la suspensió ha enviat als molinencs fins la trenta-vuitena posició de la competició quan ni tan sols havien passat dues hores de competició. Un cop molt dur només començar.

La sortida ha estat un dels pocs moments positius per a Suzuki Català // jose Polo

La sortida ha estat un dels pocs moments positius per a Suzuki Català // Jose Polo

En el box de Suzuki no han deixat de patir // Jose Polo

En el box de Suzuki no han deixat de patir // Jose Polo

A remolc des del principi, Suzuki Català ha començat una lluita per tornar a estar a les posicions capdavanteres. Ha estat una remuntada meteòrica després dels primers relleus on Victor Casas, Greg Junod i Gwen Giabbani també han entrat en acció a cavall de la màquina que l’any passat els va portar a la sisena victòria. Poc a poc i a base de constància, l’equip ha anat recuperant posicions per col·locar-se tercers i assaltar la segona posició dels francessos Hall Motos 02. Quan s’havia aconseguit l’objectiu d’assaltar el podi han aparegut un dels problemes més temuts: les caigudes. De matinada, sobre les cinc, Victor Casas ha perdut el control de la Suzuki a la zona de La Moreneta. Casas ha acabat el relleu però la moto ha tornat amb greus problemes al box. La reparació ha tingut el preu de tres voltes perdudes. Després de recuperar-les una nova avaria fruit de la caiguda ha tornat a deixar a Català a tres voltes de Hall Motos 02, un equip més lent que el molinenc però més fiable en aquesta edició de les 24 hores.

El box número 6 no s’ha rendit en cap moment i a primera hora del matí ja tornava a estar en segona posició. Massa lluny de la primera, ocupada de manera perenne pels Yamaha Folch, a l’aguait d’un possible contratemps rival mentre intentava escapar-se definitivament de Hall Motos 02. A les 10:30 del matí tot s’ha acabat, l’esforç de pilots i equip tècnic quedava en un no res. El cor de la moto, el motor, s’ha trencat. Contra això no hi ha res a fer. Només esperar que l’any vinent la sort torni a somriu-re a l’equip bandera del motor de Molins de Rei. Els Folch han aprofitat l’ocasió i, amb l’absència dels molinencs, han aconseguit el seu vuitè títol.

Recomanacions personalitzades