Les probabilitats de descens de l’Atlètic Incresa

Les quinzenes places de Tercera Catalana se la jugaran els descensos compensats. L’Atlètic Incresa, que ocupa aquesta insegura posició, podria salvar-se aquest cap de setmana si guanya el derbi contra el Molins de Rei CF i si el Sant Andreu de la Barca perd contra el Sant Feliu de Llobregat.

Foto d'equip de l'Atlètic Incresa // caincresa.molinsderei.net

L’Incresa està gairebé salvada  // caincresa.molinsderei.net

A falta d’una jornada per que la lliga de Tercera Catalana arribi a la seva fi aquesta temporada, l’Atlètic Incresa ocupa laquarta plaça per sota o, dit d’una altre manera, la plaça de possible descens, com així ho denomina la Federació Catalana de Futbol. Fruitosenc, Espluguenc i Santa Coloma de Cervelló són els equips que directament ja han baixat de categoria i que la temporada vinent jugaran a Quarta Catalana.

La incògnita per resoldre està en les quinzenes posicions dels 9 grups de territorial barcelonina. Baixaran de forma directa els dos pitjors equips que ocupin aquesta quarta plaça per sota. En un principi, els dos coeficients més baixos faran que els seus equips no puguin continuar a Tercera, tot i que la quantitat d’equips afectats podrien augmentar en cas que en les categories superiors es produïssin descensos de la zona. Per decidir quins són els pitjors equips, la Federació utilitza un mètode matemàtic amb el qual es calcula el coeficient de cada equip. Aquest coeficient és el resultat de la divisió entre punts obtinguts i els partits disputats.

L’Atlètic Incresa podria sortir de la zona de possible descens si guanya aquesta última jornada al Molins de Rei CF i si el Sant Andreu de la Barca, amb 37 punts, perd contra la Penya Recreativa de Sant Feliu de Llobregat, tercer classificat. En el cas de que això no passi els molinencs encara tindrien possibilitats baixar pels descensos compensats. Les probabilitats de que això passi no són elevades però el perill existeix. De moment l’Incresa té un coeficient d’1,06060601 i hi ha tres equips dels grups barcelonins de Tercera Catalana  amb pitjor coeficient. Avui per avui, els del barri del Canal es salvarien però en cas que  el número d’equips implicats en el drama dels descensos compensats augmenti es podrien veure implicats. Res està decidit, la importància en aquest moment d’un punt és indescriptible. El derbi d’aquest cap de setmana val or.

Recomanacions personalitzades