Nova derrota del masculí de bàsquet

CE Molins de Rei 72-81 CB Samà. Els molinencs cauen a casa i s’apropen perillosament a la part baixa de la classificació. L’equip va de més a menys en el partit i en la temporada. 

Cal un canvi de xip en el masculí de bàsquet // Jose Polo

Cal un canvi de xip en el masculí de bàsquet // Jose Polo

El masculí de bàsquet del Club Esportiu Molins de Rei necessita fer un canvi de mentalitat abans de ficar-se en problemes per salvar la categoria. L’equip molinenc no té, ara per ara, la continuïtat necessària per emportar-se els partits i ja van set derrotes en els vuit últims enfrontaments. Tenen quatre equips per sota en la classificació i no es poden confiar en el que resta la temporada.  Han de tornar-se a unir i remar amb convicció en la mateixa direcció. Han demostrat que tenen la capacitat suficient fent una magnífica primera volta i no poden llençar la feina feta fins ara ja que seria renunciar a massa.

Deia l’entrenador del CE Molins de Rei, Juan Couto, durant la prèvia que el perill del CB Samà era la qualitat del seu joc interior. Doncs, metàfores del bàsquet, el molinencs van començar a dominar el matx a partir de ser molt superiors a la pintura. 11 punts durant el primer quart d‘un imperial Álvaro Burgos (23 punts) feien trontollar la defensa visitant. A més, en defensa, el Molins va començar fent bona feina sense cedir situacions de llançament còmodes. Així van aconseguir una petita renda al finalitzar el primer quart (21-13).

En el segon quart va arribar una de les fases de joc que últimament està penalitzant l’equip de Juan Couto. Sembla que es fonguin els ploms i l’equip baixa en intensitat defensiva i perd la claredat d’idees en atac. No són lapsus de temps molt llargs, però en una categoria tant igualada com la Primera Catalana d’aquest any aquest defecte penalitza molt. Ho va aprofitar el Samà per passar a controlar el partit i posar-se per davant. En alguns moments el matx es va posar certament tens i això tampoc va beneficiar als homes de Juan Couto arribant al descans amb un 34 a 37 en contra.

Les baixades de concentració penalitze al masculí de bàsquet

El tercer període no va ser el millor del CE Molins de Rei. Els molinencs van perdre definitivament el control del partit per no tornar-lo a agafar. Defensivament no van estar al nivell que solen mostrar, sobretot al Poliesportiu Municipal, i el Samà, amb baixes, va aconseguir repartir-se el pes en atac entre els seus efectius, que van jugar com un equip coral. No era la tarda dels molinencs que jugaven al que l’equip rival volia i, normalment, això sol pagar-se amb derrota. La diferència al final del tercer període (48-54) donava alguna esperança de remuntada però no va ser possible.

L’últim quart va ser un voler i no poder. Tot i intentar apretar més en defensa no es va aconseguir posar nerviós al rival, que va aconseguir gestionar el tempo del matx. Una antiesportiva a manca de 3 segons i amb 4 punts d’avantatge pel Samà va acabar de decidir el partit. Derrota i mal sabor de boca al Poliesportiu Municipal. 

Viu Molins de Rei va explicar el partit en directe a través de Twitter

Recomanacions personalitzades