La dansa molinenca s’exhibeix a la Fira de la Candelera

Diferents entitats com Gimmolins, Zoug i el Club Gimnàs mostren l’art de la dansa a la Fira d’Entitats. Les joves ballarines superen els nervis en la seva actuació, fins al moment, més multitudinària. L’activitat va creixent dia a dia a Molins de Rei. 

L'escenari de la Fira d'Entitats es va omplir per veure l'espectacle // Laura Fernández

L’escenari de la Fira d’Entitats es va omplir per veure l’espectacle // Laura Fernández

La dansa molinenca va mostrar el seu talent en un dels millors aparadors que es poden trobar a Molins de Rei: l’escenari de la Fira d’Entitats de la Fira de la Candelera. Les primeres en actuar van ser les noies del Club Gimnàs Molins de Rei, que ràpidament van aconseguir captar l’atenció del públic. Entre les ballarines, Carla Hernández, una de les millor gimnastes de l’entitat.

Tot just després va arribar a l’hora de Gimmolins, un grup de ball que es considera molt més que això, arribant a ser “una família”. La professora, Maria José López, que porta dedicant-se des de 1994 a aquesta pràctica explicava en declaracions a Viu Molins de Rei sentir-se “orgullosa però també molt nerviosa mirant la il·lusió que tenen les noies en un dia com aquest, amb tanta gent de públic”. La Maria José és un referent per a qualsevol persona que es vulgui dedicar al foment del ball, sobretot per l’estima que li mostra dia a dia. En aquests moments porta el grups de les més petites, Chiquidance, les de mitjana edat i el grup de les més grans, Gimmolins Dance. També dona classes al casal d’avis Primer de Maig, al barri del Canal. “Estic super orgullosa d’ells perquè m’ho passo pipa, m’aporten molt perquè són gent molt ‘carinyosa’ i el mateix ‘carinyo’ que m’aporten les petites m’ho donen també els grans” comenta.

Els veïns del Gimmolins, Zouk, també van exhibir-se per la Candelera. L’entitat es dedica a la pràctica de les danses del Brasil i està vinculada a l’Associació de Veïns del barri del Canal. El seu responsable, Jordi Sinyol, indicava que és la primera vegada que ballen a la Fira de la Candelera: “Volem que de mica en mica es conegui la nostra feina  ara que fem un ball que arriba a Europa” diu amb la il·lusió d’aquell que encara té molt camí per recórrer. De moment, tenen dos grups de ball a Molins de Rei i quatre a Barcelona.

VIU la Candelera

Recomanacions personalitzades