Càritas reparteix 3.240 quilos d’aliments per 70 famílies

Càritas ha recollit 3.240 quilos d’aliments per valor de 7.960 euros durant la campanya de recollida de menjar a les esglésies. Amb tots els donatius s’ha ajudat a 70 famílies. El volum de productes recollits ha estat superior a l’any passat i ha permès ajudar a 5 famílies més.

Càritas ha elaborat 70 lots de productes amb tots els aliments recollits // Parròquia de Molins de Rei

Càritas ha elaborat 70 lots de productes amb tots els aliments recollits // Parròquia de Molins de Rei

La recollida d’aliments de Càritas durant les setmanes prèvies a Nadal ha obtingut bons resultats. En total s’han recollit 3.240 quilos d’aliments per un valor de 7.960 euros, amb els quals s’ha pogut ajudar a 70 famílies en situació d’exclusió social. Era el quart any consecutiu que es feia i, per quarta vegada, “s’han superat totes les expectatives”, segons destaca mossèn Xavier Aymerich des de la parròquia. El valor dels aliments recaptats és de 1.289 euros més que al 2011, el que ha permès fer lots de productes més complets i ajudar a cinc famílies més que l’any passat.

Si es compara amb fa dos anys, són 20 famílies més que en aquell moment les que es han rebut aquest suport, un reflex de la situació econòmica actual, que ha enfonsat a moltes famílies a la misèria i al mateix temps ha potenciat la vessant solidària de la resta de la societat.

Els aliments secs s’han recollit a les esglésies de Molins de Rei, però també han col·laborat escoles com el col·legi Sant Miquel i l’institut Bernat el Ferrer. El Club Natació Molins de Rei, la botiga Tràfecs i el centre d’esplai MIB també han col·laborat aportant aliments a la campanya organitzada per Càritas.

Segons mossèn Xavier Aymerich, “aquest any hi havia més iniciatives de recollida de menjar però en lloc de dividir-se, la resposta de la gent s’ha multiplicat”. Aquesta recollida d’aliments secs per part de Càritas s’ha complementat aquest any amb la d’aliments frescos realitzada per l’Associació de Venedors del Mercat Municipal. En aquell cas s’han recollit aliments per valor de 4.500 euros.

Col·lecta per Càritas

Càritas parroquial de Molins de Rei atén habitualment a una quinzena de famílies amb “vals” per aliments i altres necessitats bàsiques. A més de la recollida d’aliments, s’han aconseguit donatius de 1.630 euros en metàl·lic que serviran per poder ajudar a les famílies que ho requereixin durant els propers mesos. Aquests diners es veuen completats amb la col·lecta en favor dels projectes de Càritas Diocesana de Barcelona realitzada a les esglésies de Sant Miquel, Sant Isidre i Sant Bartomeu els dies 22 i 23 de desembre en la que es van recollir 763,82 euros. Posteriorment, els dies 24 i 25, en les misses del Gall i de Nadal, la col·lecta va ser per Càritas Parroquial de Molins de Rei i es van recollir 1.920,83 euros.

 

Recomanacions personalitzades