Paco Vidal: “M’agradaria deixar la presidència del CE Molins de Rei”

El president del CE Molins de Rei, Paco Vidal, reconeix en una entrevista amb Viu Molins de Rei que li agradaria “que entrés una nova junta amb noves idees” després de 10 anys en el càrrec. Vidal no dubta en criticar als responsables de l’esport a Catalunya, com el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i assegura que “aquesta gent no es mereixen res”. Tot i la crisi econòmica, Vidal s’alegra de que cada vegada hi hagi més gent que practiqui esport a Molins de Rei. 

Vidal segueix lluitant per l'esport de Molins de Rei // Jose Polo

Vidal segueix lluitant per l’esport de Molins de Rei // Jose Polo

Quant temps porta com a president del Club Esportiu Molins de Rei?

Molt, la veritat. L’altre dia vaig estar fent memòria i, com a president, porto 10 anys. De fet, vaig entrar al fer el 25è aniversari i ara ja tenim 35 anys.

I no es cansa?

Doncs no sé si cansar-se és la paraula però és cert que m’agradaria que entrés una nova junta amb noves idees. Un li posa moltes ganes però les seves idees ja estan una mica esgotades. El que m’agradaria és que una persona o un grup de persones noves entressin.

I no troba relleu?

A la gent no li agrada implicar-se en res. Mira que parlem i ho intentem però la gent és molt còmode. Crec que la paraula és còmode, sí.

Fins que arribi un dia en què vostè digui “fins aquí hem arribat”.

Sí, és clar, aquest és el problema. He dit més d’una vegada que ho volia deixar. El temps acaba cremant però no m’agradaria fer el que van fer les persones que estaven abans que jo: dir “fins aquí arribo i vosaltres us encarregueu”. Jo penso que s’hauria de fer un procés de canvi millor, que vinguessin unes persones i expliquessin les seves idees, però no trobem a aquestes persones.

“He dit més d’una vegada que ho volia deixar”

Com està la salut econòmica del CE Molins de Rei?

Depèn de com es miri. Si ho mires des de l’òptica de fer coses noves o de seguir el dia a dia, subsistim. No tenim problemes econòmics en el sentit de que no li devem res a ningú, i això, tal com estem avui en dia, ja és important.

La principal font de finançament són les quotes que paguen els pares. I això ara per ara dóna per subsistir?

Sí, per anar pagant. Per pagar tots els arbitratges, els monitors, les fitxes federatives i ja està, res més. És cert que hi ha una petita ajuda per part de l’Ajuntament però arriba pel que arriba. També s’ha de dir que no paguem instal·lacions i això és molt important, però bé, també és la seva obligació. Tenim equips que podrien estar en categories superiors i sempre queda aquell neguit.

D’on es podria treure aquest suport?

No ho sé, nosaltres hem intentat obrir totes les portes possibles aquí a Molins de Rei. No hi ha grans empreses, no hi ha indústria i el comerç està com està. És complicat, cada vegada tenim menys patrocinadors. No sabem com fer-ho, lluites i treballes per estar més amunt però no arribes. En altres indrets sembla que sí que poden, però aquí no hi ha manera.

Un exemple és el cas del sènior femení d’handbol, que ha renunciat a l’ascens de categoria dues temporades consecutives, però no és l’únic equip amb potencial. A Molins de Rei hi ha més potencial esportiu del que veiem? 

Sí, quan la gent arriba a un cert nivell ha de marxar. No és que manqui projecte esportiu és que manca un suport econòmic al darrera. En el cas de l’handbol, si aquest any torna a pujar, tornaria a passar el mateix. De fet, enguany està complicat fins i tot fer les fases d’ascens. No tenim diners. No ens podem plantejar pagar 6.000 € per fer unes fases, és una bogeria. Però és que tenim uns dirigents i unes federacions que no viuen en el dia a dia dels clubs.

“Els polítics només surten a les fotografies”

Posem nom i cognoms. Ha notat un canvi amb la Secretaria General de l’Esport des que governa CiU?

Res, aquesta gent no té nom. No és mereixen res, gent com Ivan Tibau [secretari general d’Esport], aquests de Convergència i Unió… és igual que siguin de Convergència o no, tots són iguals, només surten a les fotografies. Per posar un exemple: aquest any, el club més elitista que existeix, el Reial Club de Polo, s’ha emportat 100.000€ en subvencions.

I per quins motius creu que passa tot això?

Doncs no ho sé, en altres llocs veus que les coses funcionen millor. Les Diputacions de Lleida o Tarragona ajuden més i els equips van funcionant. La Generalitat li dóna 40.000€, que no és res, al Castelldefels, el millor equip català d’handbol femení.

Sembla que a l’Àrea Metropolitana el FC Barcelona s’ho mengi tot.

Així és. De fet, parlant del Castelldefels d’handbol, si les noies poden jugar a Divisió d’Honor és gràcies a les aportacions de particulars, com el jugador d’handbol Víctor Tomàs, que té un lligam especial amb el club. És una vergonya arribar a aquesta situació. Estem parlant del millor equip d’handbol femení de tota Catalunya. Jo fa temps que no em cremo, sempre dic que tenim el que ens mereixem.

Fa temps entrevistàvem al president del Molins de Rei CF, Jordi Caraltó, i ens deia que havien congelat el preu a l’escola per la crisi econòmica. Feu alguna iniciativa similar des del CE Molins de Rei?

No, però és que nosaltres tenim unes quotes baixes comparades amb les de l’entorn. L’altre dia parlava amb una noia que s’ha anat a jugar al Granollers i, al veure-la amb roba nova, li vaig preguntar quant pagava i em va contestar que uns 600€. Nosaltres aquí demanem uns 350€. No podem baixar més, no tenim altres ingressos. Després intentes organitzar una loteria per Nadal i encara hi han pares de jugadors que es neguen, i això que els diners serien per ells i els seus fills! Les coses necessiten un esforç.

Més de 600 persones fan esport al CE Molins de Rei // Jose Polo

Més de 600 persones fan esport al CE Molins de Rei // Jose Polo

Van creixent les diferents seccions del CE Molins de Rei?

En quant a número, sí, cada vegada hi ha més gent que fa esport. Aquest no és el problema, les seccions van creixent tot i la crisi. Des de la junta sempre hem defensat que cap nen s’hagi de quedar sense practicar esport per problemes econòmics. Si té problemes, ho podem parlar.

Quanta gent pràctica l’esport a través del l’entitat?

Unes 600 persones.

Està content amb la nova regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Molins de Rei en mans de l’alcalde, Xavi Paz?

Sí, és correcte.

A principis de temporada es van suspendre una sèrie de partits per uns problemes d’infraestructura en el sostre del Poliesportiu Municipal. L’Ajuntament ha dit que no hi ha una solució a curt termini. Què li sembla? 

Si han de desfer tota l’infraestructura per refer-la, això costa molts diners. Estem parlant de pressupostos però nosaltres en aquest tema no hi podem fer res. Evidentment, queixar-nos, posar-nos en contacte amb ells i que des de l’Ajuntament facin el que sigui més convenient.

Recomanacions personalitzades