La cessió dels impostos a la Diputació “no significarà pèrdua d’informació” per a l’Ajuntament

L’1 de gener entra en funcionament el nou sistema de recaptació de tributs municipals, gestionat al 100% per la Diputació a través de l’oficina de l’organisme al Passeig del Terraplè. Segons el consistori la mesura estalviarà 13.000€ i es guanya en “eficiència”. 

Miquel Salazar acompanyat del regidor de Finances, Ferran Espinosa // Jose Polo

Miquel Salazar acompanyat del regidor de Finances, Ferran Espinosa // Jose Polo

Amb puntualitat i dins del que estava previst, l’arribada del 2013 significarà la posada en marxa del nou sistema de gestió dels impostos municipals, aprovat amb el suport del PP al govern municipal el passat mes d’octubre. Aquesta nova fórmula suposarà que tots els tributs estaran gestionats íntegrament per la Diputació de Barcelona a través de l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT). Això farà que l’oficina de la Diputació, situada al Passeig del Terraplè, es converteixi en l’únic lloc on la ciutadania s’haurà de dirigir-se per a gestionar els seus impostos. Fins ara, hi havien diferents diferents dependències municipals on adreçar-se depenent de l’impost que s’hagués de gestionar.

Durant el debat d’aprovació d’aquesta mesura del passat ple municipal d’octubre algunes forces de l’oposició van alarmar que aquest fet era “un xec en blanc a la Diputació” i una “cessió de sobirania”. Segons Jordi Romeu, d’Esquerres per Molins de Rei, “el propi informe que acompanya a la proposta diu que això significaria una pèrdua de informació per al consistori”. El gerent de l’ORGT, Miquel Salazar, ha desmentit aquestes informacions durant una visita de les autoritats a l’oficina molinenca“L’Ajuntament no haurà de buscar informació ja que la tindrà tota” assegura Salazar. L’ex màxim responsable de l’Institut Català de Finances (ICF) amb Antoni Castells a la conselleria d’Economia afirma que  “el consistori podrà accedir a la informació com si ells mateixos gestionessin els seus impostos”.

L'oficina de la Diputació està al Passeig del Terraplè // Jose Polo

L’oficina de la Diputació està al Passeig del Terraplè // Jose Polo

Estalvi econòmic i més eficiència 

Segons l’alcalde, Xavi Paz, amb aquesta mesura s’aconsegueix “evitar duplicitats i guanyar en eficiència”. A partir d’ara, tots els tributs es gestionaran en un mateix lloc “i això facilitarà les coses als ciutadans” recalca el batlle socialista. Segons el consistori, aquest canvi significarà un estalvi de 13.000€ ja que no s’haurà de fer front a la pòlissa de tresoreria entre altres aspectes.“Esperem, durant el primer trimestre del 2014, poder contrastar amb números l’èxit d’aquesta mesura” ha afirmat l’alcalde amb la seguretat que la cessió dels impostos a la Diputació, com la que ja van fer fa uns anys els municipis de l’entorn, serà positiva per a Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades