José Ignacio Wert és declarat “persona non grata” a Molins de Rei

El conjunt de partits del ple municipal a excepció del PP defensa el model d’immersió lingüística amb una moció contra el projecte de llei d’educació del govern espanyol. El text aprovat declara al ministre d’Educació, José Ignacio Wert, com a persona “non grata” a Molins de Rei. L’únic regidor popular abandona la sala “per motius personals” tot just abans de la presentació de la moció. 

El ministre d'Educació, José Ignació Wert, ja és persona "non grata" a Molins de Rei // Congreso de los Diputados

El ministre d’Educació, José Ignació Wert, ja és persona “non grata” a Molins de Rei // Congreso de los Diputados

20 dels 21 regidors de l’Ajuntament voten a favor d’una moció en defensa de la immersió lingüística en el sistema educatiu català i declara al ministre d’Educació del govern espanyol, José Ignacio Wert, com a persona non grata” a Molins de Rei. És la contundent resposta del consistori municipal a l’avantprojecte de llei de reforma educativa, la LOMCE, que el PP vol dur a terme i que, segons els seus contraris, acaba amb el paper del català com a llengua vehicular a les aules. Un gest simbòlic que pot animar a la comunitat educativa molinenca a no portar a terme la reforma en cas que aquesta, finalment, sortís endavant malgrat les crítiques que ha suscitat.

La moció, presentada per la regidora d’Educació, Jessica Revestido (PSC), durant el passat ple del mes de desembre qualifica la LOMCE com “un intent d’acabar amb la immersió lingüística” i un menyspreu a “la igualtat d’oportunitats al que s’ha arribat amb el pas dels anys a Catalunya”. Els text no només criticava la reforma de Wert en el terreny lingüístic sinó que també ho feia en altres aspectes com “el trencament de la laïcitat a les escoles” o “la voluntat d’utilitzar l’educació amb finalitats ideològiques del govern del PP” afirmant que la reforma del PP “ens retorna als anys 70”.

Tot i que la presentació de mocions que critiquen les decisions d’administracions supramunicipals és habitual a l’Ajuntament de Molins de Rei, aquesta moció era especialment dura i crítica amb el govern espanyol. Tant és així que el text acordat demanava la “immediata retirada” del ministre Wert del seu càrrec a la vegada que el declarava com a “persona non grata a la vila de Molins de Rei”.

El PP, fumant

Emilio Ramos, únic representant del PP a l’Ajuntament de Molins de Rei, no es trobava a la sala durant l’aprovació de la moció que criticava durament les actuacions del seu partit al govern espanyol. Ramos va al·legar “motius personals” per abandonar el ple tot just abans que comencés el debat sobre aquesta qüestió. Tots els regidors van a votar a favor de la moció excepte Ramos.

Durant el mateix ple, el propi Ramos va abandonar el consistori per “fumar-se un cigarro durant el debat sobre una moció en suport al molinenc Enric Piera, multat amb 3.000€ pels fets de la passada vaga general del 29 de març. Segons les paraules del regidor popular, clau en l’aprovació dels pressupostos municipals durant dos anys consecutius“quan no tinc clar què votar, el millor que puc fer és anar al carrer a fumar-me un cigarro.

Recomanacions personalitzades