La gran festa de l’esport de Molins de Rei

Se celebra la primera edició dels Premis Esport de Molins de Rei. Francesc Permanyer i José Peñarroya reben els premis especials per la seva trajectòria. La Federació Obrera s’omple per fer-li un homenatge al seus esportistes. 

Una gran festa de l’esport. Així va ser la gala d’entrega de la primera edició dels Premis Esport de Molins de Rei. Un guardó ideat per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament per tal de fer-li un reconeixement als millors esportistes molinencs que competeixen en disciplines diverses. Diferent a l’Esportíssim, aquest cop va ser un jurat format per ex-esportistes i periodistes qui va escollir els guanyadors, però amb les mateixes sensacions: una gran energia positiva creada per un col·lectiu de persones que comparteixen valors, els valors de l’esport.

Jurat i premiats, fotografiats després de l'acte // Ajuntament de Molins de Rei

Premiats i jurat, fotografiats després de l’acte // Ajuntament de Molins de Rei

Francesc Permanyer i José Peñarroya, una vida dedicada a l’esport

Permanyer, qui va ser regidor d'esports de Molins de Rei, recull el premi de mans de l'actual regidor, Xavi Paz // Ajuntament de Molins de Rei

Permanyer, qui va ser regidor d’esports de Molins de Rei, recull el premi de mans de l’actual regidor, Xavi Paz // Ajuntament de Molins de Rei

La felicitat va inundar a José Peñarroya en el moment de recollir el premi // Jose Polo

La felicitat va inundar a José Peñarroya en el moment de recollir el premi // Ajuntament de Molins de Rei

Els guardons especials que van premiar la trajectòria de Francesc Permanyer i José Peñaroya van ser els més emotius de tots. Dues persones amb una edat avançada que, si recorden tot el que han viscut fins ara, tenen en comú haver sigut protagonistes de l’expansió de l’esport a Molins de Rei. Sense el seu llegat, l’esport a la vila no seria el que és ara mateix.

Nascut l’any 1929, Francesc Permanyer ha estat un dels impulsors de l’arribada d’esports com el ciclisme -acompanyat de Santi Prat-, el bàsquet, l’handbol i el futbol a Molins de Rei. Va impulsar la fundació d’una desena d’entitats esportives i actualment és president del Club Petanca Molins de Rei, càrrec que ocupa des de l’any 1975.

Per la seva banda, José Peñaroya ha estat l’ànima dels escacs. Ha fomentat aquest joc com a pràctica esportiva des dels anys 70, primer al Club Escacs Molins de Rei, instal·lat al Foment Cultural i Artístic. 30 anys després, al 2000, va fundar el Club Escacs Incresa, equip que segueix en actiu i que està instal·lat al centre comunitari Pont de la Cadena.

Eric Marsal, millor esportista masculí 

Marsal va ser clau en la victòria del seu equip // Jose Polo

Marsal no va poder assistir a l’acte // Jose Polo

El waterpolista Eric Marsal va ser escollit com a millor esportista masculí de la temporada. L’any passat va aconseguir la Copa del Rei de waterpolo amb el Club Natació Sabadell, superant en la final al totpoderós Atlètic Barceloneta. També va ser seleccionat per diferents campionats amb la selecció espanyola, quedant-se a les portes dels JJOO de Londres. Ara ha decidit marxar a Austràlia per començar una nova vida, on seguirà practicant el waterpolo a nivell professional.

Noelia Caballero, millor esportista femenina

Noelia Caballero entrena sis dies per setmana en un petit racó del Poilesportiu Municipal // Jose Polo

Noelia Caballero entrena sis dies per setmana en un petit racó del Poilesportiu Municipal // Jose Polo

La jove Noelia Caballero ha fet una temporada de 10. Amb només 13 anys, és una de les promeses més sòlides de l’halterofília estatal. Diferents campionats de Catalunya i Espanya durant la temporada ja són a la seva butxaca i forma part d’un programa de la Federació que la pot portar a competir en uns Jocs Olímpics. La seva maduresa com a persona i la seva forma de treballar, fan que tingui un futur magnífic per davant. Va dedicar-li el seu premi a David Soria, l’entrenador, per “aguantar-la en els mals moments”. Humilitat, li diuen.

Masculí de bàsquet del CE Molins de Rei, millor equip masculí

El capità, Miquel Sànchez, recull el guardó en nom del seu equip // Ajuntament de Molins de Rei

El capità, Miquel Sànchez, recull el guardó en nom del seu equip // Ajuntament de Molins de Rei

Els nois de Juan Couto van aconseguir l’ascens a Primera Catalana la temporada passada, categoria que no trepitjava el bàsquet molinenc des de la temporada 2002-2003. I ho van fer a copia d’esforç i treball en equip, amb el conjunt sempre per sobre de les individualitats. Són una de les millor generacions del bàsquet molinenc de la història recent i, a més, han posat el seu gra de sorra per fer que la secció de bàsquet del CE Molins de Rei visqui moments molt dolços tant esportiva com extraesportivament.

Femení d’handbol del CE Molins de Rei, millor equip femení 

El problemes econòmics no han pogut amb la il·lusió del femení d'handbol // Ajuntament de Molins de Rei

El problemes econòmics no han pogut amb la il·lusió del femení d’handbol // Ajuntament de Molins de Rei

Dos anys consecutius aconseguint l’ascens a Divisió d’Honor Plata, segona categoria a nivell estatal, per després haver de renunciar als seus mèrits esportius per problemes econòmics. Lluny de desfer-se, aquest equip va optar per continuar lluitant dia a dia, convertint-se en un clar exemple de constància. És un dels cinc millors equips catalans de la disciplina, cosa que no pot dir cap altre conjunt molinenc. Enguany, ho tornaran a intentar. I és que, passi el que passi, el seu esperit de superació i la força del seu grup és inalterable.

CEM, millor iniciativa social vinculada a l’esport

El president del CEM, Ferran Estela, va recollir el premi en nom de l'entitat // Ajuntament de Molins de Rei

El president del CEM, Ferran Estela, va recollir el premi en nom de l’entitat // Ajuntament de Molins de Rei

La tasca del Centre Excursionista de Molins de Rei supera, amb escreix, el que qualsevol entitat esportiva normalment aporta a la societat. Activitats com la Marxeta o la Molins-Vilafranca aconsegueixen aplegar a una gran quantitat de persones fent esport i cuidant de l’entorn natural. A partir dels esports d’aventura i l’excursionisme, ensenyen el respecte envers la natura i inculquen valors com el de la salut o el companyerisme. Socialment, el CEM ha estat, és i serà, una gran entitat associacionista que actua de motor cultural, social i esportiu de Molins de Rei.

Secció de judo CE Molins de Rei, millor iniciativa pedagògica

Actualment, més de 100 persones practiquen el judo a la vila // Ajuntament de Molins de Rei

Actualment, més de 100 persones practiquen el judo a la vila // Ajuntament de Molins de Rei

Des de la seva fundació a l’any 2007, la secció de judo del CE Molins de Rei ha fet un gran esforç per tal d’educar als seus alumnes  més enllà d’ensenyar-los aquest art marcial. Estableixen un codi moral que tot judoka ha de respectar: la cortesia, el coratge, la sinceritat, la modèstia, l’honor, el respecte, el control d’un mateix i l’amistat. La direcció de la secció, encapçalada per Daniel Pavón, ha apostat pel foment d’aquests valors des del principi, primant la progressió dels més joves com a persona per davant dels resultats esportius.

Atlètic Incresa, millor iniciativa que vinculi l’esport amb la salut

L'Atlètic Incresa va demostrar que l'enginy pot substituir la manca de recursos // Ajuntament de Molins de Rei

L’Atlètic Incresa va demostrar que l’enginy pot substituir la manca de recursos // Ajuntament de Molins de Rei

Amb uns recursos econòmicament molt limitats, l’Atlètic Incresa va fer un gran esforç durant la temporada passada per convertir la seva instal·lació esportiva, el Municipal Ricard Ginebreda, en un camp de futbol més segur. A partir d’una d’una campanya solidària, l’entitat del barri del Canal va aconseguir fer-se amb un desfibril·lador, aparell necessari per actuar en casos d’insuficiència cardiovascular. Es van vendre més de 500 polseres solidàries per tal de fer possible aquest projecte.

Els premiats han estat escollits per un jurat d’experts format pels periodistes Àlex Àlvarez, Josep Ferrer, Jose Polo i Toni Luna, i els esportistes Teresa Casadellà, Josep M. Pardo i Josep Ibàñez.

Recomanacions personalitzades