Els Pastorets s’abracen al segle XXI

Els Pastorets de Molins de Rei tornen a escena amb una renovació profunda tant a nivell artístic com organitzatiu. Oriol Roig substitueix Arnau Armengol en la direcció de l’obra, s’estrena pàgina web i presència a les xarxes socials i es marca com objectiu “obrir els Pastorets a nous col·lectius”. 

Pastorets 2012 cartellTornen amb energies renovades. Una les tradicions més arrelades a la cultura de Molins de Rei, els Pastorets, que s’interpreten des del 1879, decideixen renovar-se profundament. Ho fan, però, sense perdre la tradició i conservant el text que s’utilitza des de principis del segle XX, de Francesc Soler “Pitarra”.

“Hem volgut trencar barreres innovant amb valentia” ha dit el nou director, Oriol Roig, durant la presentació realitzada a la Federació Obrera. “És un canvi a nivell artístic, molt visual, deixant que els actors es deixin portar més” explica sense ànims de desvetllar més detalls el nou director, que ha agafat el relleu d’Arnau Armengol. Enguany, el paper de Garrofa l’interpretaran Xavi Gardés i Oriol Romeu, qui s’incorpora després d’uns anys d’inactivitat teatral. En Pallanga seguirà interpretat per Jordi Costa. “Esperem sorprendre”, ratifica Roig, qui encara la direcció de l’obra amb una gran il·lusió.

Nova web i presència a les xarxes socials

La nova junta, formada majoritàriament per gent jove, ha decidit emprendre una sèrie de mesures per apropar els Pastorets a les noves generacions a través d’internet i les noves tecnologies. Per això s’ha creat una nova pàgina web, on es pot estar al corrent de les novetats de l’obra a més de fer un recorregut per la seva història, i s’han creat perfils a Twitter i Facebook que ràpidament han aconseguit un bon grapat de seguidors.

De dreta a esquerra Oriol Roig, Gerard Capdevila, Alfons Palau, Xavi Paz i Joan Ramon Casals // Jose Polo

De dreta a esquerra Oriol Roig, Gerard Capdevila, Alfons Palau, Xavi Paz i Joan Ramon Casals // Jose Polo

L’objectiu és “obrir els Pastorets a nous col·lectius” explica Gerard Capdevila, membre de la nova junta i uns dels responsables de comunicació que farà, també, el paper de Llucifer.  “Volem portar la singularitat dels Pastorets de Molins de Rei arreu de Catalunya” declara. Alfons Palau, de la Peni – Joventut Católica, entitat que ha gestionat al 100% l’iniciativa fins ara valora “la joventut de les noves persones que s’han incorporat”. La Peni segueix més que estretament vinculada als Pastorets, però s’ha creat una comissió independent per tal de dedicar-se plenament a la difusió de l’esdeveniment que combina teatre, tradició i associacionisme.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Joan Ramon Casals, ha remarcat que “l’Ajuntament ha de donar suport a l’obra teatral més antiga de la vila”.L’alcalde, Xavi Paz, ha explicat que Els Pastorets són un exemple “de la gran força de la societat civil de Molins de Rei” i ha remarcat que són un col·lectiu que “creu en el que fa”.

Les representacions comencen el 26 de desembre

Enguany, es faran cinc representacions de l’0bra. La primera serà el proper 26 de desembre a les 18 hores. Dos dies després, el 28, es canviarà l’horari per començar a les 21 hores. I les tres últimes representacions, els dies 30 de desembre, 1 de gener i 13 de gener, tornaran a ser a les 18 hores. Totes elles, com sempre, al Teatre de la Joventut Catòlica-La Peni.

Recomanacions personalitzades