Prop d’un centenar de molinencs es neguen a pagar l’euro per recepta

Iniciativa per Molins de Rei ha recollit prop d’un centenar de peticions d’insubmisos farmacèutics que s’han negat a pagar l’euro per recepta implantat per la Generalitat. Iniciativa acusa al govern municipal de manca d’implicació tot i aprovar una moció contra l’euro per recepta.

Una farmàcia al carrer Pi i Margall de Molins de Rei // Jose Polo

Una farmàcia al carrer Pi i Margall de Molins de Rei en una imatge d’arxiu // Jose Polo

En els últims sis mesos, des de l’entrada en vigor de l’euro per recepta a Catalunya, prop d’un centenar de ciutadans de Molins de Rei s’han negat a pagar l’euro per recepta. Podrien ser molts més, ja que aquesta xifra són només els que a més de ser insubmisos farmacèutics s’han posat en contacte amb Iniciativa per Molins de Rei. El partit ecosocialista es compromet a donar suport jurídic gratuït si la Generalitat en algun moment decideix reclamar el deute dels insubmisos.

Si un usuari es nega a pagar l’euro per recepta, la farmàcia està obligada a dispensar-li el medicament i l’insubmís ha d’omplir un formulari amb les seves dades per tal que la mateixa oficina de farmàcia el pugui remetre al departament de Salut. L’administració catalana s’encarregarà de reclamar l’abonament de la taxa amb el corresponent recàrrec i interessos, tot i que de moment cap ciutadà ha rebut la reclamació. En el cas de que acabi arribant el requeriment de la Generalitat, el que ICV-EUiA ofereix és el suport jurídic per interposar el recurs contra l’acte d’imposició d’aquesta taxa.

Crítiques al govern municipal

El ple municipal del mes de juliol va aprovar una moció en la que l’Ajuntament es comprometia a donar informació als molinencs sobre com no pagar la taxa a través de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor o mitjançant els serveis d’atenció al consumidor que presta la Diputació. Segons denuncia Iniciativa per Molins de Rei, “tot i la moció aprovada, els molinencs no han comptat amb el suport real del govern municipal”. Els ecosocialistes també critiquen la manca d’implicació de les farmàcies de la vila.

Recomanacions personalitzades