Roser Biel i Lluís Siñol dissenyen el cartell de la Fira de la Candelera 2013

“Fira popular” és el títol del cartell que serà la imatge de la Fira de la Candelera 2013. Roser Biel i Lluís Siñol, dissenyadors de Sant Vicenç dels Horts, són els autors del cartell guanyador del concurs amb una proposta que posa l’accent en el caràcter popular de la Fira.

Cartell de la 162a Fira de la Candelera, dissenyat per Roser Biel i Lluís Siñol

Cartell de la 162a Fira de la Candelera, dissenyat per Roser Biel i Lluís Siñol

Si la Candelera plora, l’hivern és fora; si la Candelera riu, el fred és viu“, assegura una dita tradicional que cada any es recorda els dies de Fira a Molins de Rei. Aquest any encara serà més present ja que apareixerà al cartell de la Fira, obra de Roser Biel Tres i Lluís Siñol Roig, dos dissenyadors de Sant Vicenç dels Horts. Lluís Siñol (1979), és fundador de l’estudi de disseny gràfic Minsk i té un perfil multidisiciplinar que el fa versàtil per la creació de materials molt diversos. Roser Biel (1985), per la seva banda, és una realitzadora i muntadora audiovisual que treballa per a diverses productores catalanes sota el nom de Labsus.

El cartell, a partir d’una proposta innovadora, posa l’accent en el caràcter popular i els arrels de la Fira de la Candelera. El seus autors han destacat que s’han inspirat “en el disseny dels cartells de les fires tradicional del país” i que han volgut fer un cartell “directe, que deixés clara la proximitat de la fira al poble”.

Enguany s’han presentat 71 cartells, 12 dels quals han estat realitzats per persones de la vila. El jurat estava format per representants del món de la pagesia, del comerç, de la indústria, del disseny gràfic i de l’art de Molins de Rei. Segons l’alcalde, Xavi Paz, el cartell és “un bon exemple de com afrontem la propera Fira, amb l’esperit d’actualitzar la nostra tradició”.

Lluís Siñol i Roser Biel van presentar el cartell guanyador acompanyats del regidor de Fira, Joaquim Martí, i l'alcalde, Xavi Paz // Ajuntament de Molins de Rei

Lluís Siñol i Roser Biel van presentar el cartell guanyador acompanyats del regidor de Fira, Joaquim Martí, i l’alcalde, Xavi Paz // Ajuntament de Molins de Rei

Un cop fet públic el cartell de la Fira de la Candelera 2013 ja s’escalfen motors per l’esdeveniment que cada any converteix Molins de Rei en centre neuràlgic firal el primer cap de setmana de febrer. L’any vinent, la Fira serà els dies 1,2 i 3 de febrer.

Recomanacions personalitzades