Els simpatitzants de la CUP es decanten per presentar-se a les eleccions al Parlament

Una cinquantena de molinencs participen en una assemblea oberta de la CUP Molins de Rei per valorar si aquest partit polític s’hauria de presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya. Tot i sorgir molts dubtes i incògnites, la majoria dels assistents aposten per presentar-se.

L'assemblea va reunir a una cinquantena de persones a la sala d'actes del poliesportiu municipal // David Guerrero

L’assemblea va reunir a una cinquantena de persones a la sala d’actes del poliesportiu municipal // David Guerrero

“Sí, però…”, aquesta seria la conclusió de l’assemblea oberta de la CUP que va debatre si el partit s’hauria de presentar a les eleccions al Parlament. La majoria dels més de 50 molinencs que van assistir a l’assemblea es van mostrar favorables a la participació del partit a les eleccions del proper 25 de novembre però al mateix temps van sorgir molts dubtes i molt diversos.

“El creixement de l’independentisme i la crisi econòmica i social ens presenten una conjuntura propícia per a la CUP”, va indicar el dinamitzador de l’assemblea. Gran part del debat es va centrar en aquests dos aspectes, però sobretot en el segon. Més enllà de la independència com a objectiu, l’assemblea va evidenciar que entre els votants de la CUP l’eix social és clau.

Els arguments i reflexions que van anar apareixent al llarg d’unes dues hores d’interessant debat van partir de la decisió de presentar-se o no a les eleccions però van acabar anant molt més enllà. Quin paper han de jugar els diputats de la CUP al Parlament? Quina estratègia s’ha de seguir a l’hora de posicionar-se com a partit? Com mantenir el poder de decisió de les assemblees? Quines seran les principals reivindicacions del partit? Com es confeccionarà el programa electoral? Aquestes són només cinc de les moltes preguntes que van reflectir-se entre els simpatitzants i militants del partit reunits a la sala d’actes del poliesportiu municipal.

Moltes de les preguntes, més que respostes, van trobar temors compartits i dubtes que anaven a parar a una sensació de que s’ha d’intentar aconseguir representació al Parlament i fer-ho d’una manera diferent a la política convencional. “Si arribem al Parlament, la reivindicació dels drets socials és el factor diferencial de la CUP davant l’independentisme dels altres”, va apuntar un dels assistents. La lluita contra l’atur juvenil, la defensa de l’educació pública i de qualitat, la preservació de l’Estat del benestar van ser idees que es van repetir al llarg de la nit.

La pregunta que els havia reunit allà -La CUP, al Parlament?- no es va votar per consensuar una decisió com a CUP Molins de Rei, sinó que simplement va servir per intercanviar opinions i el proper dissabte cada assistent podrà votar allò que cregui més convenient. Es va donar així un pas més en el debat que ara s’ha de resoldre a marxes forçades però que es porta coent a foc lent des de fa molt de temps.

Del món local a Molins de Rei

Assemblees com aquesta s’estan repetint durant els últims dies arreu de Catalunya. El procés de reflexió a nivell local va complementat amb assemblees similars celebrades a nivell comarcal. La gran decisió es prendrà el dissabte 13 d’octubre a Molins de Rei, en una assemblea extraordinària que aplegarà a més de 500 militants d’arreu de Catalunya al teatre del Foment Cultural i Artístic.

Molins de Rei es podria convertir en un municipi que acollís una decisió històrica de l’esquerra independentista. Si dels ànims que es respiraven a l’assemblea de Molins de Rei s’ha d’avançar alguna cosa, la majoria dels assistents tenien ganes de poder anar a votar el proper 25 de novembre i introduir una papereta amb la capçalera de la Candidatura d’Unitat Popular. Ara faltarà veure què opinen a la resta del territori.

Recomanacions personalitzades