Robatori i ocupació violenta a l’escola Estel

Els lladres s’han emportat una gran quantitat de material i han causat desperfectes en el recinte. A més, els delinqüents han fet vida a l’escola dormint a l’interior  i utilitzant espais com la cuina i les dutxes. Els Mossos d’Esquadra investiguen el cas.

El CEIP Estel s’ha quedat sense ordinadors // Jose Polo

El CEIP Estel de Molins de Rei, que es troba al carrer Sant Joan, molt a prop del  Poliesportiu Municipal, ha estat víctima d’un robatori d’importància durant el passat mes d’agost. Les alarmes es van disparar el passat dia 24 d’agost a les dues de la tarda, quan una treballadora de manteniment va avisar als cossos de seguretat explicant que la porta del darrere del recinte, situada al carrer Carme Galceran, estava oberta quan, teòricament, hauria d’estar tancada.

Els pitjors presagis s’han fet realitat. Un grup de lladres s’ha emportat una gran quantitat d’objectes de valor del centre, on ara ja no queda ni un sol ordinador. A més, els delinqüents també s’han emportat projectors de vídeo i aparells electrònics diversos i han causat desperfectes a les portes del edifici i al gimnàs que utilitzen els nens i nenes per a les classes d’educació física.

Ocupació violenta i prolongada

Els lladres han passat nits dormint a l’escola // Jose Polo

Viu Molins de Rei pot avançar que, a més del robatori, els lladres han realitzat una ocupació violenta de l’edifici, causant desperfectes en una part del mobiliari. Durant uns dies, i com si fos casa seva, els delinqüents van “fer vida” a l’escola Estel.

D’aquesta manera, descarregaven la gran quantitat de material amb tranquil·litat, evitant ser vistos per veïns o curiosos. Durant la seva ocupació, els lladres van fer ús de les dutxes de l’edifici, de la cuina, i van passar-hi alguna nit.

Avís previ

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, durant el passat mes de juliol, un treballador del centre va avisar a la Guàrdia Urbana de Molins de Rei d’un intent de robatori. Un grup d’adolescents va entrar a l’interior del recinte per una finestra i el treballador els va fer fora quan els joves es dirigien al lloc on es guarden les claus de l’escola. Tot seguit, aquest treballador va alertar de l’episodi a les forces de seguretat locals. Tot i el recent precedent, els lladres que han robat un mes després ho van fer amb total impunitat i sense aixecar sospites. Ara per ara, els Mossos d’Esquadra investiguen el cas amb la col·laboració de la Divisió de Policia Científica.

Recomanacions personalitzades