Elena Capella es converteix en campiona d’Europa

El combinat sub 16 d’Espanya de bàsquet femení, amb un paper destacat de la molinenca Elena Capella, s’alça amb la medalla d’or de l’ Eurobasket celebrat a Hongria.

Elena Capella durant la final // Federació Espanyola de bàsquet

Poques setmanes després de ser preseleccionada i explicar la seva carrera professional en una entrevista a Viu Molins de Rei, la molinenca Elena Capella va ser finalment seleccionada per jugar el campionat sub 16 de bàsquet a Hongria amb el combinat espanyol.

L’equip va començar  l’aventura de l’Europeu amb el peu esquerre, perdent el primer partit, precisament contra Itàlia, amb qui es van tornar a veure a l’últim partit, a la gran final, on la selecció espanyola va guanyar de 21 punts (70-49).

Abans de la victòria final i després de començar amb derrota, les espanyoles van aconseguir guanyar la resta de partits de la fase de grup. Capella va disputar tots els partits i en els quarts de final se les va haver de veure amb les anfitriones, Hongria. En aquest partit, que es va decidir per només dos punts de diferència (57-55), els propis cronistes de la Federació Internacional de Bàsquet van destacar el paper de la molinenca que juga la temporada regular al Almeda de Cornellà.

Un cop a semifinals, el conjunt d’Evaristo Pérez havia de superar l’últim obstacle abans de la desitjada final. Van aconseguir la victòria (46-51) contra Rússia, i en aquesta semifinal Elena Capella va ser la millor jugadora del partit amb 12 punts, 4 rebots i dues assistències.

La final contra Itàlia va resultar més plàcida del que semblava. Al finalitzar la primera part, el marcador ja era de 20-40 per les espanyoles i així va seguir tot el partit fins arribar a l’eufòria final quan va sonar la botzina. Les espanyoles es van proclamar campiones d’Europa amb la representació clau de la molinenca Elena Capella.

Recomanacions personalitzades