L’esplai MIB celebra l’últim acte commemoratiu dels 40 anys de l’entitat

Exmonitors, famílies, monitors i sobretot infants del Centre d’Esplai MIB van participar en la gran festa de cloenda del 40è aniversari de l’entitat. L’agraïment i el suport a la feina ben feta desinteressadament durant tots aquests anys van ser el denominador comú de la festa.

Grans i petits van gaudir d’un gran pastís d’aniversari // Centre d’esplai MIB

La jornada de cloenda dels 40 anys del MIB va ser maratoniana. L’acte central del diumenge 17 de juny va ser un dinar al que s’hi van afegir famílies i persones que han tingut un vincle especial durant tots aquests anys. L’èxit rotund de la paella va ser un dels plats forts de l’àpat, que culminà amb la bufada de les espelmes del pastís per part d’alguns dels infants que hi varen assistir.

No van faltar les paraules d’agraïment i suport de la tasca feta per part de la responsable actual de l’entitat, Irene Esparza; la presidenta del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) on està adscrit el MIB des dels seus inicis, Maria València; els cofundadors de l’esplai l’any 1972, Jesús Jiménez i Maria Bargalló; i també l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz. Tots ells van remarcar la importància de l’educació en el lleure i l’agraïment incondicional “a tots aquells que han posat el seu gra de sorra en la construcció d’un món millor treballant a l’esplai voluntàriament i sense ànim de lucre”.

Abans de tot això, des de les deu del matí, a l’associació de veïns del barri del Canal va tenir-hi lloc una activitat oberta a tots els infants del barri, on a més també hi varen participar famílies vinculades a l’entitat. Es tractà d’un Mercat de Silom al més pur estil medieval on calia superar proves com ara el llançament de pinyol o curses de relleus entre bales de palla, envoltats de prínceps, reis o bufons, entre d’altres personatges caracteritzats. Un cop els participants aconseguien superar totes les proves, se’ls lliurava un tall de coca a la taverna com a premi.

La plaça de l’associació de veïns del barri del Canal es va convertir en una gimcana durant el matí de diumenge // Centre d’esplai MIB

La festa, després de dinar, va acabar amb l’actuació d’un grup d’animació infantil format per persones que han estat presents als quaranta anys de l’esplai: Sebastià Pi, Oriol Bargalló i Andrés Garcia.  Tant monitors com les famílies i els exmonitors van  gaudir d’una tarda de gresca i xerinola compartida i desbordant. Els somriures, les abraçades i les cançons van colonitzar la pista de l’escola Pont de la Cadena tot i el sol i la calor. Després, fruita amb xocolata per agafar forces van servir el berenar, i es lliurà als assistents un present: el got de l’esplai.

“Llarga vida al MIB!” cridava aquesta gran família, després de que Teresa Canals, una de les monitores inicials que va tenir el MIB, recités un poema per tancar la celebració. D’aquesta manera es va posar el punt i final al cicle d’actes per felicitar l’Esplai MIB per la seva tasca durant tots aquests quaranta anys d’activitat a la vila.

Recomanacions personalitzades