La Colla de Diables Infantil de Molins de Rei ja organitza sarau

La Colla de Diables Infantil de Molins de Rei ha dut a terme el seu bateig oficial com una entitat més de foc de la vila. Els grups de percussió del Camell, el Cuc i l’Entxuscat els van acompanyar en aquest nou repte. Els petits diables han fet un curs de formació previ.

Els Diables Infantil de Molins de Rei ja van gaudir la vila // Maria Resina

Els Diables Infantil de Molins de Rei ja van gaudir la vila // Maria Resina

La Colla de Diables Infantil ja s’ha estrenat com una nova entitat de foc. La seva primera aparició va ser el dissabte 2 de juny a la plaça de la Vila amb un correfoc acompanyat de familiars i amics que contemplaven el bateig de foc amb alegria. Els nens i nenes, els autèntics protagonistes, s’estrenaven com a diables i mostraven el seu nerviosisme i al mateix temps il·lusió pel repte que representava per ells.

L’encarregat de presentar l’acte va ser el responsable de la Colla de Diables Infantil, Òscar Navarro, qui va presentar un per un els petits diables i, a la vegada, els va fer entrega de la seva forca. Com a tota colla de diables, també van fer la seva primera actuació els petits grallers i el seu grup de percussió. La colla Espurnes de Castellar del Vallès i els Àngels Diabòlics del poble veí, Sant Vicenç dels Horts, van voler presenciar el bateig de la nova colla de diables molinenca. A més, tant el Camell, el Cuc i l’Entxuscat els van acompanyar amb la seva percussió.

El ritus d’iniciació va començar amb un passadís fet per les dues colles convidades. A través d’ell, la Colla de Diables Infantils molinenca va travessar amb les forques enceses. Seguidament, es va iniciar el seu primer correfoc pels carrers de la vila que  va començar a la mateixa plaça de l’Ajuntament, va passar pels carrers Rafael Casanova, la plaça de la Creu, el carrer Major i va acabar a la plaça del mercat. Durant la cercavila, en diversos punts, els petits diables van fer una encesa conjunta de les forques.

El bateig de foc va ser una setmana després de la presentació oficial de la Colla. Segons Navarro, aquest acte va servir per “donar coratge”als nous diables de la vila fent-li entrega d’un carnet que els acredita com a vàlids per aquesta activitat. Abans d’aconseguir aquesta acreditació els nois i noies han fet un curs passant un examen sobre els coneixements bàsics que cal tenir sobre el foc i els seus perills. Aquesta presentació va comptar amb la presència de l’alcalde de la vila, Xavi Paz, i el regidor de Cultura, Joan Ramon Casals. D’altra banda, Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura popular amb l’anterior govern de la Generalitat i persona molt vinculada al món dels espectacles de foc, també va ser present a l’acte per encoratjar a preservar les tradicions als noies i noies.

Recomanacions personalitzades