El Síndic de Greuges farà un informe anual de les queixes relatives a Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei i el Síndic de Greuges han signat un conveni per “impulsar la defensa dels drets en l’àmbit local”. Es buscarà major visibilitat de la figura del Síndic i un informe anual recollirà la situació de les queixes relacionades amb la vila.

L’alcalde, Xavi Paz, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, van signar el conveni de col·laboració a la sala de plens // Ajuntament de Molins de Rei

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó va fer un ràpid viatge fins a l’Ajuntament de Molins de Rei el passat divendres 8 de juny per signar el conveni entre les dues institucions. Amb aquest acord, Síndic i Ajuntament es comprometen a donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic i que afectin a Molins de Rei, segons van informar les parts implicades durant la presentació del conveni. “És un pas endavant valent, estem fent més i millor democràcia”, va assegurar Ribó a la sala de plens.

A més de gestionar les queixes, el Síndic realitzarà un informe anual que reculli la situació de les queixes referents a Molins de Rei i farà una estadística de les consultes provinents de molinencs i entitats de la vila ateses pel Síndic. L’informe s’exposarà i es debatrà al ple municipal. L’alcalde, Xavi Paz, va considerar aquest conveni com “la traducció en fets del nostre compromís de major transparència” i va fer entrega al Síndic d’un document de treball previ sobre les queixes i suggeriments rebuts durant els primers cinc mesos de l’any.

Potenciar la imatge del Síndic

A partir d’ara l’Ajuntament impulsarà activitats per divulgar la figura del Síndic de Greuges i inclourà al web municipal un enllaç que portarà a la seva pàgina web. Els representants del Síndic també visitaran periòdicament Molins de Rei per recollir queixes presencialment i a les dependències municipals hi haurà impresos per fer arribar les queixes a la institució.

Aquest és el dissetè conveni d’aquestes característiques signat pel Síndic amb un ajuntament. Els anteriors van ser amb els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs, Castellar del Vallès, Sant Sadurní d’Anoia, Cubelles, Cardedeu, Sant Pere de Ribes, Barberà del Vallès, Canet de Mar, Matadepera, Esparreguera, Tàrrega, Torelló, Roses, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Quirze del Vallès i Manresa.

Recomanacions personalitzades