El projecte d’ordenança de convivència vilatana s’obre a la participació ciutadana

S’obre el procés de participació ciutadana de la nova ordenança de convivència ciutadana de Molins de Rei fins el 15 de juliol. Els ciutadans trobaran els qüestionaris amb la seva corresponent urna en diversos llocs públics de Molins de Rei.

El regidor de Via Pública, Miguel Zaragoza, l'alcalde, Xavi Paz, i el regidor de Guàrdia Urbana, Joaquim Martí, han presentat la nova ordenança // Ajuntament de Molins de Rei

La ordenança de convivència vilatana és el document que recull “les normes que garanteixen els drets de les persones, el compliment dels deures i l’ús correcte de l’espai públic”  i que es troba sense actualitzar des de l’any 1997.  El passat mes d’octubre es va aprovar i constituir la comissió tècnica per a la seva elaboració, presidida pel regidor de Via Pública, Miguel Zaragoza, i amb la participació del regidor de Guàrdia Urbana, Joaquim Martí i 8 tècnics de l’administració molinenca. Zaragoza ha destacat que serà“una normativa més eficaç i àgil, que s’anirà actualitzant per adaptar-se a les situacions que requereix Molins de Rei”

La ordenança de convivència ciutadana s’ha de renovar en diversos sentits. Des de l’Ajuntament asseguren que s’incidirà en la conscienciació però al mateix temps en les sancions. “Malauradament, una de les coses que s’ha d’actualitzar és el règim sancionador, no només des del punt de vista pecuniari, sinó per fer que sigui una ordenança conciliadora”, ha assegurat Joaquim Martí, durant la seva presentació, en la que també han participat Miguel Zaragoza i l’alcalde, Xavi Paz. Per a l’alcalde, la ordenança busca “assolir un nou pacte de convivència amb un ampli consens polític i ciutadà”.

Procés de participació ciutadana i expectatives de futur

El qüestionari de participació ciutadana inclou 14 aspectes que s’han de puntuar numèricament segons el seu grau d’importància com la contaminació acústica, l’ús impropi de l’espai urbà o el dret de manifestació, expressió i participació. A més, el ciutadà també té un espai on aportar queixes i suggerències de manera més específica. A banda, aquesta enquesta també es passarà de manera interna entre els treballadors del consistori i arribarà a les entitats molinenques.

El document es podrà trobar i dipositar immediatament en els següents espais públics de la vila: el Mercat Municipal, la Biblioteca Pau Vila, l’oficina del Punt Jove, Ràdio Molins de Rei, l’Ajuntament, Ca n’Ametller, el Centre d’Ocupació Garcia Nieto i l’Àrea de Sostenibilitat i Territori .  A més, a la web del consistori s’ha obert una pestanya en que es pot realitzar l’enquesta via telemàtica fins el 15 de juliol.

Si es compleix el calendari previst, a finals d’any el ple municipal aprovarà la nova ordenança de convivència vilatana.

Recomanacions personalitzades