“Molins de Rei per la Independència” es presenta en societat

Més de 150 persones assisteixen a la presentació de l’assemblea territorial de Molins de Rei a l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), anomenada Molins per la Independència. L’objectiu és “conformar una majoria social favorable a la independència”.

Francesc Ribera "Titot" va ser un dels convidats a l'acte // Ràdio Molins de Rei

L’acte de presentació de Molins per la Independència va comptar amb quatre convidats referents en el camí de la independència. L’objectiu de l’entitat, segons van explicar a l’acte de presentació celebrat el passat dimecres 9 de maig a la Sala Gòtica, és  “conformar una majoria social favorable a la independència del país”.

El primer en parlar a l’acte de presentació va ser Jaume Mafany, membre del Secretariat de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) que va explicar totes les accions previstes per l’entitat. “Actualment hi ha 260 assembles territorials i esperem arribar a les 600”, va assegurar Mafany.

L’escriptora Maria Mercè Roca va fer una reflexió personal i van encoratjar als assistents a sumar-se a la causa i el músic  i regidor de la CUP a Berga, Francesc Ribera “Titot”, va apel·lar a l’humor en tot el seu discurs: “Explicaré escenaris que m’imagino i que crec que hi podem arribar, que estan tan lluny que quan us els hagi explicat sortireu d’aquí i pensareu que això de la independència ho podem fer abans de sopar i tot”. El darrer en parlar va ser Toni de la Flor, expresident d’ERC a Molins de Rei i actualment coordinador de l’assemblea territorial de l’ANC a Molins de Rei.

Els parlaments van estar intercal·lats amb documents audiovisuals, entre els que es va poder veure un vídeo on apareixien molinencs i molinenques que van constituir l’Assemblea Democràtica de Catalunya als anys 70 amb l’objectiu de reclamar l’Estatut d’Autonomia.

La vetllada va ser presentada per Ignasi Termes, membre del Secretariat de l’ANC i Molins per la Independència i entre els més de 150 assistents es trobaven membres i militants de la CUP, CiU, Esquerres per Molins de Rei, Iniciativa per Molins de Rei i Solidaritat Catalana per la Independència.

Naixement i accions de l’ANC i Molins de Rei per la Independència

La Sala Gòtica va acollir més de 150 persones // Ràdio Molins de Rei

A principis d’any, la plataforma “Molins Decideix” va expressar la seva voluntat de seguir el camí iniciat amb la consulta popular sobre la independència fa dos anys. Durant aquests quatre mesos, a nivell català s’ha creat l’ANC (Assamblea Nacional de Catalunya) per agrupar la població catalana per a la autodeterminació.

El proper mes de juny, el dia de Sant Joan, s’iniciarà la Marxa per la Independència que recorrerà tots els municipis de Catalunya durant l’estiu. També l’11 de setembre hi haurà una gran manifestació a Barcelona i el mateix dia s’impulsarà la organització d’un nou referèndum popular promogut des dels ajuntaments a través de l’Associació de Municipis per la Independència.

Recomanacions personalitzades