Tres estudiants molinencs entre els millors del Fòrum de Treballs de Recerca

Tres alumnes de Molins de Rei han rebut mencions de qualitat al sisè Fòrum de Treballs de Recerca. Josep Mayol ha aconseguit la menció al treball amb més rigor , Marina Mancho ha estat valorada com la millor presentació i Ivet Remacha ha rebut la menció a la originalitat i innovació.

El Fòrum de Treballs de Recerca té com a objectiu premiar els millors treballs de recerca dels estudiants de Batxillerat de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i el Papiol. D’entre tots els treballs presentats a la sisena edició del Fòrum han estat guardonats tres alumnes de la vila amb diverses mencions.

La menció al treball amb més rigor en la recerca va ser per a l’estudiant de l’institut Lluís de Requesens, Josep Mayol, amb el treball “Els bacteris. Processos d’adaptació i supervivència”. La menció a la millor presentació va recaure en Marina Mancho, de l’institut Bernat el Ferrer, amb el treball “Defensa de la poesia. Introducció de la poesia a l’escola primària”. D’altra banda, la menció a la originalitat i innovació va ser per Ivet Remacha, de l’institut Bernat el Ferrer, amb el treball “Coolhunting: el procés d’identificar i captar tendències”.

L’entrega de premis del Fòrum de Treballs de Recerca es va fer a la Gòtica // Ajuntament de Molins de Rei

A més dels tres estudiants molinencs, cinc alumnes de Sant Feliu de Llobregat van exposar els treballs fets durant l’últim any. Eren alumnes dels instituts Martí Dot, Olorda i les escoles Bon Salvador, Mestral i Verge de la Salut, amb treballs sobre publicitat, l’agulla d’Oersted, imatge digital, el llop ibèric i balística.

Josep Mayol i Marina Mancho van presentar els seus treballs davant altres alumnes i mestres el passat 18 d’abril a La Gòtica, com també ho va fer l’alumna del Virolai, Eva Porcuna, amb el treball “La dona en el cinema espanyol”. Els alumnes seleccionats per fer la presentació van rebre un val de compra de 50 euros de compra en les botigues del BotMol, i els que van aconseguir mencions es van endur 50 euros més.

A l’acte de lliurament dels premis van participar les regidores d’educació dels tres municipis organitzadors. La regidora de Molins de Rei, Jessica Revestido, va destacar que “tot i el que es pugui dir sobre els joves i la seva falta d’inquietuds, la qualitat i la temàtica dels treballs presentats fa veure que no és així, que hi ha una varietat d’inquietuds que s’han de valorar molt positivament”. L’acte va ser tancat  per l’alcalde Xavi Paz, qui va remarcar el suport imprescindible que cal oferir als estudiants perquè “puguin aprofitar al màxim el seu talent, en un context en què l’educació pública està patint les polítiques de retallades per part de l’Estat i de la Generalitat”.

El primer Fòrum es va organitzar l’any 2007 a Sant Feliu de Llobregat i cada any es va alternant la seu. Fa dos anys va ser al teatre de la Peni, l’any passat al Palau Falguera de Sant Feliu i aquest cop ha estat a La Gòtica. L’objectiu és promoure la capacitat de desenvolupar un treball de recerca i investigació que tingui rigor científic i, al mateix temps, fomentar l’intercanvi d’experiències entre els diferents centres participants.

Recomanacions personalitzades