El centre d’esplai MIB fa 40 anys i els recull en una exposició fotogràfica

El centre d’Esplai MIB celebra enguany el seu 40è aniversari i està preparant un conjunt d’actes amb aquest motiu. El primer d’ells serà la inauguració de l’exposició fotogràfica “40 anys fent esplai”, que es podrà visitar fins el 28 d’abril al local del CEM.

Logo de l'esplai MIBL’esplai MIB (Moviment Infantil de Barriades) va néixer l’any 1972 i ara pertany a la fundació Pere Tarrés, lligada a l’Església. En el seu moment es va fundar als barris de la Riera Bonet, el Canal i l’Àngel i es dirigia als fills dels nouvinguts a Molins de Rei des d’altres punts d’Espanya. El seu impulsor va ser el mossèn Ignasi Mora. Actualment, l’esplai MIB compta amb 75 infants i 14 monitors en actiu.

Aquest dissabte 14 d’abril comença la graella d’activitats del 40è aniversari amb una exposició fotogràfica sota el títol “40 anys fent esplai” al local del Centre Excursionista de Molins de Rei (carrer Major, 109) a les 18:30h. La mostra es podrà visitar fins el 28 d’abril de dilluns a divendres de 19 a 21h, els dissabtes de 18 a 20h, i els diumenges de 11 a 13h. Es preveu, també, que més endavant aquesta exposició s’exhibeixi en altres espais de Molins de Rei.

La responsable actual de l’esplai MIB, Irene Esparza valora la seva tasca de monitora com “un voluntariat molt maco”. Segons explica Esparza,  “són moltes hores però es destinen amb estima i perquè vols, i els nens t’ho recompensen molt bé”. La responsable de l’esplai MIB explica la guia en que es basen en l’espai de lleure: “La nostra ideologia és democràtica i intentem ensenyar als nens que tots tenim dret a opinar i dret a vot.”

Més activitats d’aniversari

El cap de setmana vinent, el dissabte 21 d’abril tindrà lloc el segon acte de celebració al pati interior de la parròquia de Sant Miquel a les 19h. Els components del MIB han creat un himne en motiu dels 40 anys i es farà la seva presentació juntament amb l’auca, la miscel·lània i el cançoner commemoratius. Tot seguit, a les 20:30h hi haurà una missa d’acció de gràcies i ofrenes representatives de les diferents etapes de l’espai. Finalment, s’oferirà un refrigeri al pati de la parròquia.

El darrer acte del mes abril està programat pel dia 28 a les 18h al Centre Excursionista de Molins de Rei. L’activitat serà una taula rodona en que es parlarà sobre l’educació en el lleure de la mà d’Àngel Beumala i Eva Palasí.

Recomanacions personalitzades