Recta final a la nova legislació sobre telefonia mòbil

El ple municipal aprova una nova ordenança reguladora de les instal·lacions de les empreses de telefonia mòbil. Aquest és un dels últims passos d’una regularització del sector que l’Ajuntament porta fent des de 2007 i que ja s’apropa al seu final.

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat, amb l’abstenció de la CUP i el vot a favor de la resta de partits, una nova ordenança reguladora de les activitats i instal·lacions de les empreses de telefonia mòbil. L’objectiu és actualitzar l’ordenança actual per millorar el control i la regulació d’aquestes antenes per part de l’Ajuntament. Després d’una primera versió presentada fa un any, amb les esmenes presentades i els treballs tècnics s’ha arribat al document final, elaborat pels serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament.

Segons el President de l’Àrea de Promoció i Desenvolupament econòmic, Joaquim Martí (CiU), la nova ordenança “es simplifica per deixar pas el nou Pla Especial sobre aquesta matèria” aprovat l’any 2011. De fet, l’Ajuntament porta treballant des de l’any 2007 en una nova regulació d’aquest àmbit després d’algunes actuacions poc lícites de les empreses que aprofitaven la nit per instal·lar antenes sense un control municipal i van despertar queixes veïnals fins que va reaccionar el consistori.

Ara, les operadores de telefonia mòbil  que vulguin instal·lar o modificar qualsevol antena a Molins de Rei ho hauran notificar a l’Ajuntament a través d’un informe que el consistori haurà d’aprovar prèviament a l’obra. En paraules de Martí, “un pla d’implantació que ha de ser aprovat per l’Ajuntament”. En cas de no complir aquest compromís, poden enfrontar-se a suspensió de llicències o a possibles sancions.

Recomanacions personalitzades