La majoria de serveis municipals tindran serveis mínims durant la vaga general

Els centres escolars, el CAP i el transport urbà anuncien els serveis mínims decretats durant el dia de vaga general. L’Ajuntament mantindrà la majoria de serveis i equipaments, tot i que no es garanteix l’obertura de la biblioteca, el poliesportiu, la piscina i els centres comunitaris.

Els serveis i equipaments municipals estaran oberts amb els serveis mínims decretats durant el dia de vaga general. El servei d’atenció al públic de Ca n’Ametller i el Servei d’Atenció Municipal obriran, com sempre, de 8 a 20 hores. El mateix horari farà el Centre d’Ocupació i Desenvolupament García-Nieto, durant el qual hi haurà servei d’atenció al públic. Els serveis socials d’atenció primària de l’Ajuntament garanteixen la presència d’una educadora i una treballadora social de 8 a 15 hores i la llar d’avis mantindrà el seu horari habitual amb el personal necessari per atendre els residents.

En canvi, no hi ha serveis mínims decretats a la biblioteca Pau Vila, el pavelló poliesportiu, la piscina municipal, els centres comunitaris L’Àngel i Pont de la Cadena, el punt d’informació juvenil, l’arxiu municipal i el Museu municipal. Així, l’Ajuntament no garanteix l’obertura d’aquests serveis i es farà en funció de la decisió dels treballadors corresponents. La deixalleria, en canvi, si que estarà oberta però ha anul·lat les recollides a domicili. CESPA tampoc recollirà objectes voluminosos durant el dia de la vaga i passa el servei al divendres.

Per la seva banda, el mitjà de comunicació local públic Ràdio Molins de Rei garanteix butlletins d’informació local cada hora de 8 del matí a 3 de la tarda. A excepció d’aquestes píndoles informatives, la resta de la programació serà enregistrada i tampoc s’emetrà el programa matinal “Bon dia i bona hora”.

CAP La Granja

El CAP La Granja tindrà els serveis mínims decretats per la Generalitat de Catalunya // David Guerrero

El servei d’urgències mèdiques té el seu funcionament garantitzat. El CAP La Granja tindrà dos metgesses durant el matí i un metge en el torn de tarda. El servei es prestarà de 8 del matí a 9 de la nit, com és habitual des del passat 1 de juliol, quan les retallades de la Generalitat van eliminar el servei d’urgències nocturnes. Pel que fa als centres d’atenció de trucades d’emergències sanitàries, de policia i de protecció civil, el servei es prestarà amb normalitat.

Llars d’infants, escoles i instituts

A les escoles públiques, concertades i privades, tant d’infantil com primària, hi haurà en l’horari habitual una persona de l’equip directiu i un docent per cada sis aules. Pel que fa a les llars d’infants (Rodó, Molí i la Traca) hi haurà la directora respectiva i una educadora per a cada grup d’edat. En aquest cas són uns serveis mínims establerts per l’Ajuntament. L’Escola Municipal de Música també tindrà personal per atendre als alumnes. El que no depèn del consistori és el servei de menjador dels centres escolars, que prestarà servei o no dependent de la decisió de l’empresa que gestiona el servei.

MolinsBus i transport públic

Els autobusos de Soler i Sauret recorren l'avinguda de València // Jordi Julià

En el cas del transport urbà, els serveis mínims durant el dia de la vaga garanteixen tres sortides del MolinsBus a primera hora del matí i serveis puntuals a la tarda. Les línies MB1 i MB2 sortiran de la Riera Bonet a les 6.30h, 7.30h i 8.30h. La línia MB3, per la seva banda, ho farà a les 6.40h i a les 7.40h. A la tarda, les línies MB1 i MB2 prestaran un servei per hora: a les 17, 18, 19 i 20 hores. En quant a la MB3 seran dos en tota la tarda: a les 17.30h i a les 21h.

Pel que fa a Rodalies Renfe i els autobusos interurbans s’han decretat serveis mínims de 6.30 a 9.30 hores i de 17 a 21 hores, amb un terç de les freqüències habituals.

Recomanacions personalitzades