“Records en blanc i negre” guanya el premi de narrativa Mercè Rodoreda

L’obra de Montserrat Pujol, “Records en blanc i negre”, ha estat la guanyadora de la vintena edició del concurs de narrativa Mercè Rodoreda. Durant l’acte de lliurament es va recordar a l’escriptora Teresa Pàmies, que va formar part del jurat fa 29 anys.

Una narració que tracta sobre el retrobament d’una alumna amb la seva antiga mestra ha estat la guanyadora de la vintena edició del concurs de narrativa Mercè Rodoreda. L’autora de l’obra, que porta per títol “Records en blanc i negre”, és Montserrat Pujol, escriptora de Barcelona que ha guanyat 1.000 euros amb aquest premi.

El segon premi ha estat per a Imma Cabré, de Sabadell, per l’obra “Somriu, ragazza” i el tercer premi ha recaigut en Anna Pascual, de Barcelona, amb la narració “Nit de pluja a Amsterdam”.

Les guanyadores i finalistes van assistir a l'acte de lliurament a l'Aula de Cultura Caixa Penedès // Ajuntament de Molins de Rei

En la vintena edició del concurs han participat 77 obres d’arreu de Catalunya. El jurat, format per la presidenta Montserrat Cloquell, mestra de català i correctora d’estil; Míriam Cano, humanista; Núria Rubió, actriu i mestressa de casa; Conxita Solans, historiadora; Glòria Massana, bibliotecària; Soledad Sánchez, llibretera; i Aina Ibàñez, sociòloga i criminòloga, va destacar, un any més, “la qualitat i diversitat de les obres presentades”.

Homenatge a Teresa Pàmies

L’escriptora Teresa Pàmies va col·laborar en l’impuls de la primera edició del premi, iniciativa del Grup de Dones de Molins de Rei, i va formar part del jurat. Per això, l’acte de lliurament celebrat el passat divendres a l’Aula de Cultura de Caixa Penedès va incloure un homenatge a l’escriptora que va morir fa uns dies. Per recordar-la es va llegir un article seu publicat al Diari de Barcelona l’any 1983 en defensa de la primera edició del concurs.

Tot i que el concurs només permet la participació de dones, l’alcalde, Xavi Paz, va assegurar durant l’acte de lliurament dels premis que el concurs de narrativa Mercè Rodoreda que “és important promoure la creativitat de tots i totes perquè la cultura és i ha de ser cosa de tots”.

Recomanacions personalitzades