Una nova iniciativa cultural vol donar a conèixer les “Músiques invisibles”

L’Altraveu i l’Ateneu Mulei creen un cicle de concerts amb l’objectiu de donar a conèixer “noves veus” del panorama musical català amb un format innovador que combina música, ràdio i internet.  Comença aquest dimecres a les 20 hores amb l’actuació de “Senyor Cordills”. 

Músiques invisibles té l’objectiu de donar a conèixer propostes de música en català poc conegudes. Música, ràdio i proximitat, amb aquest eslògan neix una nova activitat cultural a Molins de Rei vinculada a la música.

El cicle comença dimecres 14 de març amb l’actuació del Senyor Cordills, nom artístic del molinenc Miquel Bernis, a partir de les vuit del vespre a l’Ateneu Mulei. Roger Castillo, presentador del programa de ràdio L’Altraveu i un dels impulsors del projecte, explica a Viu Molins de Rei que “els mitjans de comunicació acostumen a donar veu a grups consolidats o amb campanyes de màrqueting molt bones al darrere, i nosaltres, intentarem descobrir altres veus” fent el joc de paraules amb el programa de radio que presenta a l’emissora municipal conjuntament amb Jordi Martí. El seu company explica que “programarem músiques “tranquil·les” de cantautors, pop, folk…”, destacant que és un buit a Molins de Rei mentre “altres tipus de música ja tenen el seu espai a la vila”.

La dinàmica de Músiques Invisibles consistirà en, un cop al mes, fer el programa de ràdio des del Mulei amb especial atenció al grup que després actuarà i, un cop acabat el programa, emetre el concert en directe mitjançant l’FM i Internet. “La xarxa té una importància cabdal, més enllà de tots els aspectes de difusió (bloc, xarxes socials) que ja hem començat a fer, oferim un concert en directe arreu del món gràcies a l’emissió per internet” explica Castillo.  Martí diu que el cicle estarà “en període de prova fins el juny”, quan és farà un balanç.

L’entrada és gratuïta. La iniciativa està organitzada pel programa de ràdio Altraveu, l’Ateneu Mulei i compta amb la col·laboració de DirxDir, La bar de bo, Ràdio Molins de Rei i Viu Molins de Rei i intentarà fusionar la música en directe, la ràdio, internet i la proximitat.

Recomanacions personalitzades