Més de mil persones desfilen per la rua de Carnestoltes

Les temàtiques de la rua de Carnestoltes d’enguany han estat ben variades, amb Massagrans, seguidors de Sant Camell, centaures, pastilles o calamars a la romana. No obstant, els cowboys han estat el tema més recurrent.

Aquest any sí, Molins de Rei ha pogut tenir una rua de Carnestoltes digna. A diferència de l’any passat, el temps ha permès fer la rua amb total normalitat, i segons l’organització més d’un miler de persones s’han inscrit en alguna comparsa.

Aquest any també ha pogut treballar amb total normalitat el jurat, format per la presidenta de l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona, Raquel Freixes; en “Peyu”, guionista de ràdio i televisió; i Xavi Cazorla, imitador i guionista. Els tres han decidit que la millor comparsa ha estat la titulada “¡Qué monada!“: una munió de goril·les, cadascun amb algun tret característic, acompanyats d’una enorme banana. La comparsa ha guanyat 400€.

El segon premi, de 250€, ha estat per a un grup de centaures, o “Setentaures”. I el tercer ha anat a parar a una comparsa que reinventava el concepte de calamars a la romana: “Calamarum Romanae”, que ha rebut 100€.

A més d’aquests premis n’hi ha d’altres de temàtics, que són premiats amb una espatlla ibèrica de Jabugo. El de Millor carrossa ha anat per una nau espacial mòbil que sortia de damunt d’una maqueta del Castell de Pallejà, el de Comparsa més original de temàtica actual ha estat per una crítica a la contaminació del Llobregat, la Comparsa més nombrosa ha estat la del CEIP L’Alzina i la Comparsa més catxonda ha estat la titulada “La corrida de Sant Camell”: un híbrid entre les corrides de San Fermín i el corre-cuita del Camell.

 

Recomanacions personalitzades