Retallades a Papiol FM

L’Ajuntament del Papiol prescindirà d’alguns treballadors a partir de l’1 de gener de 2012 i reduirà la jornada d’uns altres. 

Es tracta d’una mesura que afecta directament al personal de Papiol FM, concretament al director de l’emissora, que passarà a treballar la meitat de les hores que feia fins ara. Amb tot, l’emissora continuarà funcionant.

Aquesta retallada ha arribat en un moment en què més d’un municipi veu com perilla la continuïtat dels mitjans d’informació local com a conseqüència de la crisi econòmica.

Aquests últims dies hem pogut seguir a través d’altres mitjans d’informació el tancament dels mitjans de comunicació municipals de Blanes, Manlleu o L’Hospitalet de Llobregat. El cas de L’Hospitalet de Llobregat ha provocat que el Col·legi i el Sindicat de Periodistes de Catalunya se sumin a les veus contràries a la decisió.

Segons el comunicat emès pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, “el tancament dels mitjans públics de la segona ciutat del país és un cop a la comunicació local que afebleix la democràcia i envia a l’atur prop d’una setantena de periodistes, sense cap avís ni negociació prèvia amb els afectats”. El comunicat afegeix que els mitjans públics i de proximitat com aquests “són un dels principals actius de l’Espai Català de Comunicació”.

Per la seva banda, els treballadors afectats denuncien la mesura com una decisió política. Una mesura, però, que no té el consens de tot l’equip de govern de L’Hospitalet, format per PSC i ICV. De fet, ICV és contrària al tancament.

Tornant al Papiol, l’emissora municipal de ràdio no deixarà de donar servei públic als ciutadans tot i la decisió de l’equip de govern de l’Ajuntament del Papiol de reduir la dedicació del seu responsable. Segons el govern papiolenc, es tracta d’una mesura d’estalvi econòmic.

Papiol FM

Recomanacions personalitzades