L'Ajuntament adapta la comptabilitat als criteris de la Sindicatura de Comptes

El ple municipal del mes d’octubre va aprovar un canvi en la manera de calcular els ingressos de l’Ajuntament per elaborar els pressupostos. Es deixen de comptabilitzar els ingressos “de dubtosa recaptació”, adaptant-se a la recomanació de la Sindicatura de Comptes.

A partir d’ara, a l’hora d’elaborar els pressupostos, no es comptarà amb els ingressos anomenats “de dubtosa recaptació”, com per exemple, les multes de trànsit que encara no s’han cobrat. Segons el regidor de Finances, Ferran Espinosa, “són criteris de major prudència, més realistes i ajustats al difícil moment econòmic que travessem”.

Aquesta modificació de les bases d’execució del pressupost no significa que es doni de baixa aquest ingrés ni que es rebaixin els ingressos municipals. L’objectiu, en paraules d’Espinosa, és “assegurar que l’Ajuntament disposa dels diners que realment s’ha previst ingressar i evitar previsions que no responguin a la situació real de la comptabilitat municipal”.

La modificació d’aquest article de les bases d’execució dels pressupostos és una de les mesures dutes a terme pel nou equip de govern en matèria de Finances, seguint les recomanacions de la Sindicatura de Comptes de Catalunya. De fet, quan el PSC es trobava a l’oposició ja havia mostrat el seu desacord amb la manera de fer fins ara. L’actual alcalde, Xavi Paz, denunciava el passat mes de maig, quan es va fer públic l’informe de la Diputació de Barcelona sobre la situació comptable del consistori, que “l’Ajuntament de Molins de Rei arrossega una previsió de 400.000 euros en els pressupostos que desvirtuen la realitat”.

Els partits que abans governaven van mostrar el seu desacord al ple municipal. Jordi Romeu, d’Esquerres per Molins de Rei, va considerar aquest criteri “més restrictiu que l’anterior”, utilitzat durant els últims 20 anys, i va alertar que podia suposar “situacions de risc innecessàries en un futur per una excessiva prudència”.

En la mateixa línia es va mostrar l’anterior alcalde, Ivan Arcas (ICV), mostrant la seva preocupació perquè “aquesta mesura pot acabar condicionant la capacitat de l’Ajuntament i els seus serveis”. Tot i la negativa de l’oposició, la modificació de les bases d’execució del pressupost van sortir endavant amb els vots favorables de PSC i CiU i l’abstenció del PP.

Recomanacions personalitzades