Una esllavissada de terra obliga a tallar el carrer Sant Antoni Maria Claret

Les fortes pluges caigudes la matinada de dissabte a diumenge van provocar una esllavissada de terra al carrer Sant Antoni Maria Claret. Per motius de seguretat, el carrer es troba tancat al trànsit. Segons les primeres inspeccions, no s’han produït danys importants en cap edifici.

L'esllavissada ha fet caure terra i vegetació al carrer Sant Antoni Maria Claret // David Guerrero

L’origen del despreniment de sorra ha estat l’arqueta d’un jardí d’un habitatge privat, que amb les pluges s’ha inundat d’aigua i aquesta s’ha filtrat, ocasionant també la caiguda d’un arbre propietat del mateix veí, segons ha informat l’Ajuntament de Molins de Rei. L’esllavissada només ha tingut conseqüències materials i no ha produït cap ferit ni persona afectada.Part d’un mur de la paret de ciment ha caigut i aquest diumenge a la nit es podien veure les restes juntament amb vegetació amuntegada i un arbre caigut degut a la intensa pluja.

Segons les primeres inspeccions realitzades durant el matí de diumenge pels bombers i tècnics municipals no s’han produït danys importants en cap edifici. No obstant, per motius de prevenció s’ha optat pel tancament al trànsit del carrer.

Diumenge s’han dut a terme els treballs de neteja i senyalització de la zona afectada i durant el  matí d’aquest dilluns es realitzaran nous treballs per determinar amb exactitud l’abast de l’incident i les seves possibles conseqüències a la via pública i edificis. Mentrestant, per motius de seguretat, el carrer es trobarà tancat al trànsit.

Afectacions al transport públic

La policia local ha tallat la circulació entre els carrers Carme Galceran i Joan Maragall // David Guerrero

El tall del carrer Sant Antoni Maria Claret provoca modificacions en el recorregut de les línies d’autobús urbà MB1 i MB3. Les parades del mateix carrer Sant Antoni Maria Claret i de Joan Maragall resten fora de servei.

La línia MB1 realitzarà el recorregut habitual fins arribar al Poliesportiu Municipal, on girarà pel carrer Carme Galceran fins arribar al carrer Sant Joan, on recuperarà l’itinerari habitual. Per la seva banda, la línia MB3 anirà directament des de la sortida de Països Catalans cap a la zona del cementiri i d’aquí cap a la Floresta, seguint el seu recorregut habitual, segons informa Soler i Sauret. Degut a aquestes circumstàncies, l’Ajuntament de Molins de Rei ja adverteix que l’horari habitual es podrà veure afectat.

Pel que fa al trànsit de vehicles, s’està treballant per poder donar pas alternatiu al carrer tallat, pel carrer Carrme Galceran en ambdós sentits de la marxa. Al mateix temps, s’aconsella als vianants que evitin passar per la zona afectada. L’Ajuntament ha previst un dispositiu especial de la Guàrdia Urbana en el lloc dels fets per garantir la seguretat viària i la mobilitat.

 

Recomanacions personalitzades