El CEM recupera la tradició del teatre per la castanyada

La comèdia teatral “El marit de la marina és mariner” es va representar al teatre de la Joventut Catòlica-La Peni al 1991. 20 anys després, coincidint amb la nit de la castanyada, es recupera amb el mateix repartiment d’actors i actrius per celebrar el 50è aniversari del Centre Excursionista Molins de Rei.

Per tal de celebrar l’aniversari del CEM, des de l’entitat s’ha volgut recuperar l’extensa tradició teatral que sempre havia caracteritzat a l’entitat i tornar a representar aquesta peça còmica. L’obra es farà aquest 31 d’octubre, per tal de mantenir la tradició de teatre per la Castanyada, al Teatre de la Joventut Catòlica-La Peni.

El punt a destacar és la participació a l’obra d’actors que ja l’havien representada fa 20 anys.  Una oportunitat única per tornar a veure dalt de l’escenari veterans actors de l’escena molinenca com ara Ramon Monné, Salvador Castellví, Maria Lluïsa Domingo, Rosa Maria Padilla o Conxita Basco. Completen el repartiment Anna Maria Campmajó, Jordi Brucart, Mireia Sellarès, Jaume Armentano, Xènia Mateo, Raquel Reyes i Oriol Romeu, tots sota la direcció de Maribel Rodríguez i Fiter. La col·laboració de l’Espai Xirgú ha estat fonamental per poder portar a bon port aquesta difícil empresa.

Una llarga tradició

La tradició de fer un sainet humorístic la nit de la castanyada es troba en els orígens del Centre Excursionista Molins de Rei i ja l’any 1962 consta que es va representar una obra titulada “Un dol d’aliviu”. La Secció de Teatre del CEM es va mantenir fidel a aquesta tradició durant 27 anys seguits, fins que l’any 1997 es va fer la darrera representació al Foment Cultural i Artístic amb l’obra “Les noces de fígaro”, de Wolfgang Amadeus Mozart. El grup va ressorgir tres anys més tard amb motiu de la Setmana del Soci i va representar l’obra “De més verdes en maduren”, d’Assumpta González. Aquesta obra va ser dirigida per Joan Cedó López i també es va fer al teatre de la Joventut Catòlica, però la Secció de Teatre ja no va tenir més continuïtat.

La Secció de Teatre del CEM després de representar l'obra de teatre de la Castanyada de l'any 1986 // Centre Excursionista Molins de Rei

El punt àlgid de la trajectòria de la secció va ser l’apoteòsica Castanyada de l’any 1993. Després d’executar l’obra “Perruqueria de senyores” al teatre de la Joventut, es va fer una massiva revetlla a la pista vella del pavelló poliesportiu municipal on hi van participar més de mig miler de persones. El ball va anar a càrrec d’una antiga orquestra molinenca anomenada “Farigola Acústic Band”.

Obra de teatre i revetlla posterior

Per al proper 31 d’octubre també hi ha prevista una revetlla després de l’obra de teatre. Es farà a la sala “Francesc Artés” de la Joventut Catòlica i la castanyada va inclosa en l’entrada. Així, es podrà gaudir de la comèdia teatral, una copa de cava i panellets. En el decurs de l’acte, s’homenatjarà a diverses persones emblemàtiques del teatre del CEM i a l’autor del text de l’obra, en Nicasi Camps, que ja ha confirmat la seva assistència.

Les entrades es poden comprar de forma anticipada a la seu del Centre Excursionista  i a les taquilles del teatre de la Joventut Catòlica el mateix dia de la representació.  El preu serà de 10 euros per al públic general i 8 per als socis del CEM.

Recomanacions personalitzades