Pocs incidents i bona música a la nit de l’Empalmada

L’Empalmada no va reunir a tanta gent com altres anys però el públic assistent va quedar satisfet amb els grups musicals. La nit es va desenvolupar sense incidents importants però un cruel atac cap a un noi va trencar el bon ambient. El Camell va fer acte de presència amb un correcuita per recordar.

El correcuita es va fer sense problemes // Amics del Camell

El correcuita es va fer sense problemes // Amics del Camell

Passada l’hora prevista, a dos quarts de dotze de la nit, el grup molinenc Rap Doctrina feia la seva aparició a l’escenari de la Plaça de la Llibertat. El 7è empalmat començava al compàs de rimes i versos davant del públic molinenc. Després d’un bon repertori de cançons, Rap Doctrina va finalitzar el seu concert fent botar als assistents a ritme de la cançó dedicada a la nostra vila, Te’n Fas Crews. El segon grup, Takikardic Sinners, van seguir amb la tradició heavy de l’Empalma’t, i van ser els afortunats d’endur-se el premi: 1000€ i una gira amb concerts pel tot el Baix Llobregat.

A les acaballes del segon concert, una desagradable baralla va fer desplaçar una onada de gent a la zona del Molí. Al voltant d’unes 50 persones es van posar d’acord alhora per atacar a un noi, que se’n va sortir amb ferides al cap. Un grup molt minoritari de joves, dels més veterans en les empalmades, van posar una mica de seny aturant aquest atac i atenent, en un primer moment, al ferit. Una ambulància, que va arribar ràpid, va fer acte de presència i se’l va emportar directe a l’hospital. Aquest va ser l’únic incident important d’una vetllada que es va desenvolupar sense més problemes.

La nit va seguir i no va desanimar als centenars de joves molinencs. L’espectacle musical Afrochi Guawa va ser l’encarregat de seguir donant vida, amb cançons ben conegudes fent ballar a tota la plaça fins a dos quarts de quatre de la matinada.

Encara quedava molta nit per endavant, i l’ànim semblava no decaure. La intenció d’habilitar un espai més enllà de l’envelat per tal de que no hi hagués una massificació de gent a la zona del Molí amb begudes alcohòliques no va ser del tot efectiva. No obstant, el pàrquing de terra adjacent a l’escenari buit per la falta de les barres de begudes habituals en els darrers anys, no va ser punt de concentració. Els DJ’s molinencs Natber i Perro Flako van ser els següents en agafar el timó musical del primer dia de la Festa Major durant gairebé dues hores.

D’Empalmada al Camell

A les cinc i mitja de la matinada, el so dels tambors i timbals va trencar a la vila de Molins de Rei. Mocadors i barrets començaven a deixar-se veure i a mesura que passava el temps, aquests es desplaçaven cap a la plaça de l’Ajuntament. Les matines del Camell era el següent espectacle.

El Camell va fer la seva aparició estel·lar sobre l’hora prevista davant l’atenta i emocionada mirada de grans i petits. Entre la gent es notava que el pregó de la Festa Major i el 30 aniversari del Camell feien que les ganes de sarau d’espurnes haguessin crescut entre els camellaires. El cercavila va acabar a la plaça de l’Església i a continuació els molinencs i molinenques van caminar fins la plaça del Mercat on els esperava l’esmorzar popular. L’ambient juvenil de Festa Major que regnava i la bona temperatura va fer possible l’èxit, un any més, de la popular nit de l’Empalmada.

Recomanacions personalitzades