La Festa Major serà austera i sense rua tecno

La Festa Major 2011 tindrà un 9% menys de pressupost que la de l’any anterior. Es suprimeix la rua tecno per “no complir amb la legalitat”. L’Alcalde fa una crida al “civisme” durant la presentació del programa.

D'esquerre a dreta: Albert Segura, Joan Ramon Casals, Xavi Paz i Núria Polo durant la roda de premsa de presentació de la Festa Major // Jose Polo

Albert Segura, Joan Ramon Casals, Xavi Paz i Núria Polo durant la roda de premsa de presentació de la Festa Major // Jose Polo

Ni la Festa Major s’escapa del context econòmic. Enguany, la comissió ha comptat amb un 9% menys de capital per tal de preparar les diverses activitats. El pressupost ha passat de 125.000 € a 115.ooo. Segons el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Joan Ramon Casals, la gent “no notarà” aquesta baixada del pressupost gràcies a “l’esforç dels tècnics de l’Ajuntament i de les entitats”. La Festa Major 2011 ha passat a tenir 72 activitats organitzades respecte les 75 de l’any 2010.

Sense rua i contra el “botellón”

Una de les activitats més controvertides de l’any passat, la rua tecno, ha estat suprimida. Segons Casals l’explicació és molt senzilla: “l’Ajuntament no pot aprovar una activitat que no compleix en aquest moment amb la legalitat vigent”. Molts comerciants i ciutadans de la vila es van queixar l’any passat d’aquesta activitat de la qual no es descarta la seva tornada en anys posteriors.

Un altre dels punts polèmics de la passada Festa Major va ser la utilització de l’espai del Molí per la realització de “botellons” i consumicions d’alcohol al carrer de begudes venudes per les carpes de la pròpia festa que generaven molèsties als veïns de la zona. Enguany, s’intentarà regularitzar aquesta pràctica i reduir-la al lloc en el qual s’ha practicat durant molts anys a la vila, la Plaça de la Llibertat. La gran proximitat existent entre aquests dos espais fa que aquesta regularització sigui molt complicada i es per això que l’Alcalde, Xavi Paz, fa una crida al “civisme per part de tothom” per tal d’aconseguir aquest objectiu. Per la seva banda, Casals diu que la Guàrdia Urbana ha rebut instruccions d’intentar solucionar aquest problema tot i que el propi cos de seguretat “ja té els seus propis mètodes per controlar la situació”.

Ballada de gegants i pregó a la Casa de la Vila

Núria Polo és l'autora del cartell d'enguany // Jose Polo

Núria Polo és l'autora del cartell de la Festa Major // Jose Polo

La ballada dels gegants i el pregó són altres dels canvis que es produiran en aquesta Festa Major. Els Gegants de Molins de Rei ja no faran la ballada davant de l’alcalde al domicili particular del batlle, sinó que aquest any ho faran davant la Casa de la Vila. A més a més, el pregó de la Festa Major d’enguany es farà a la Plaça de la Vila.

El Camell serà un dels protagonistes d’aquesta Festa Major. L’entitat Amics del Camell celebrarà els seus 30 anys d’una manera molt especial.  En primer lloc el seu president, Albert Segura, serà l’encarregat de realitzar el pregó de la Festa Major. “Quan reps la trucada de l’alcalde per citar-te al seu despatx no t’esperes res de bo” bromejava Segura durant la roda de premsa de presentació del programa. El president dels Amics del Camell va prometre “un espectacle que no deixarà indiferent a ningú, amb la participació del foc” però pel qual “no s’haurà de portar barret”. L’entitat també serà protagonista del castell de focs que suposa el final de la Festa Major, que enguany rememorarà el format de piromusical que fa 10 anys els Amics del Camell van tirar des de l’església.

L’autora del cartell de la Festa Major d’enguany, Núria Polo, va assegurar que es van inspirar en “el moment que més m’impressiona de la Festa Major” a l’hora de fer el cartell.

Recomanacions personalitzades