Santi Prat guanya la Titan Desert

El molinenc Santi Prat aconsegueix la victòria a l’anomenat Dakar de les bicicletes a la categoria sènior, on competeixen els ciclistes més veterans.

Santi Prat recollint el premi // cedida fer la família Prat

Santi Prat recollint el premi // Cedida fer la família Prat

El molinenc resident a Corbera de Llobregat Santi Prat va guanyar la categoria Sènior –hi van participar 62 ciclistes– de l’edició del 2011 de la Titan Desert. Prat va tenir com a rivals els ciclistes exprofessionals de carretera José del Ramo i Miquel Àngel Iglesias. El ciclista molinenc va aconseguir la victòria final a la darrera etapa, ja que va prendre la sortida amb 5 minuts de desavantatge sobre del Ramo. L’excel·lent etapa que va fer el molinenc per terres granadines unida a l’esfondrament físic del primer classificat –va perdre 40 minuts– li van donar la victòria. Segon va ser Iglesias i tercer del Ramo. Santi Prat va ocupar el lloc 31è de la classificació general d’un total de 440 participants que van acabar la dura prova.

En total, 484 ciclistes van prendre la sortida a la Titan. Enguany començava a la població marroquina d’Erfoud, al sud del país. La prova creuava de sud a Nord el Marroc i s’endinsava en terres granadines per fer la darrera etapa, que va acabar al bell mig de la capital, Granada.  Van ser sis etapes amb un total de 600 quilòmetres per un terreny que anava des de pistes desèrtiques pedregoses amb trams de sorra que travessaven nombrosos rius secs amb pedres-sorra i algun amb aigua, fins a les pistes més tècniques que els participants es varen trobar a l’última etapa.

Cal destacar l’extrema duresa de la primera etapa, en la qual els corredors van haver de travessar un tram de 2 km de dunes i l’inici per agafar rumb nord per unes pistes totalment rectes, sempre amb desnivell ascendent i amb un fortíssim vent de cara i força calor, circumstància que va provocar que tots els participant arribessin gairebé d’un en un a la línia d’arribada i amb les energies ben tocades amb vista a les properes etapes.

S’han de ressaltar també les etapes de la segona a la cinquena amb unes velocitats mitjanes que passaven dels 30 km/h, fins a arribar a la terrorífica sisena etapa per terres granadines, amb un desnivell ascendent acumulat de més de 2.500 metres per un terreny variat i molt tècnic, que va provocar que alguns participants arribessin pràcticament de nit a Granada.

La classificació general va ser guanyada per l’incombustible Roberto Heras, que va haver de batallar amb el seu company d’equip el portuguès Joao Pinto. Cal destacar la bona actuació d’Óscar Pereiro –guanyador del Tour de Franca ara fa 4 anys–, que va ocupar la cinquena posició a la general. En categoria femenina, victòria per a la portuguesa Celine Santos, seguida de l’americana Rebecca Rush –campiona del món de proves de llarga distància–, que en alguna etapa arribaven a rodar amb el grup capdavanter dels homes.

Redacció El Llaç

Recomanacions personalitzades