Iniciativa i PP permetran que CiU i PSC es puguin repartir l’alcaldia

La sociovergència amb repartiment de l’alcaldia es podrà dur a terme gràcies al suport d’Iniciativa, que permetrà amb el vot d’un regidor que CiU i PSC puguin investir demà a Xavi Paz amb els 11 regidors que suposen la majoria absoluta. El PP també donarà suport a la sociovergència per ordres directes de la direcció del partit a Catalunya.

Xavi Paz i Joan Ramon Casals a la Fira de la Candelera // David Guerrero

Era necessari el vot d’un altre regidor si CiU i PSC volien repartir-se l’alcaldia. Després d’intenses setmanes de negociacions, el PSC ha aconseguit que Iniciativa voti a favor de la investidura de Xavi Paz demà. D’aquesta manera, Paz serà alcalde durant els dos primers anys de la legislatura i Joan Ramon Casals ho serà els dos últims.

L’assemblea d’Iniciativa per Molins de Rei celebrada ahir a la nit va decidir donar el vot d’un dels quatre regidors ecosocialistes per afavorirar la investidura de Xavi Paz. Segons ha explicat Ivan Arcas a Ràdio Molins de Rei, aquest vot favorable es produeix a canvi de “la participació d’Iniciativa per Molins de Rei en l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal, el pla de mobilitat i el pla d’habitatge”.

Sense el suport d’un regidor d’Iniciativa, els vots dels socialistes i els convergents només arribaven a 10 i es necessiten 11 vots per tenir la majoria absoluta que donarà l’alcaldia a Paz. Si no fos pel suport que entregaran els ecosocialistes, Joan Ramon Casals seria investit per majoria simple i formaria un govern de només cinc regidors. Aquesta dificultat per aconseguir un suport el dia de la investidura, anuncia que la legislatura serà difícil pel nou govern municipal, que haurà de buscar continuament suports puntuals per poder tirar endavant les seves propostes.

El PP també donarà el vot favorable

Tot i que ha costat aconseguir el suport dels ecosocialistes, el PP ha anunciat contra pronòstic que també donarà suport demà a la investidura de Xavi Paz. Emilio Ramos, que havia considerat el pacte entre CiU i PSC com “un suïcidi polític” ha fet marxa enrere i ha decidit donar suport a la sociovergència. Ho farà per “responsabilitat política i pensant en la governabilitat de Molins de Rei”, ha assegurat aquest matí en declaracions a Ràdio Molins de Rei, on ha reconegut que el seu suport es deu a una ordre directa de la cúpula del Partit Popular a Catalunya.

El repartiment d’àrees i la visualització del pacte entre CiU i PSC es farà aquesta tarda en una roda de premsa prèvia al ple d’investidura que es celebrarà demà a les 12 del migdia a l’Ajuntament de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades