Els 39 pisos de protecció oficial del carrer Ramon Llull ja tenen adjudicats els inquilins

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha sortejat 39 pisos de protecció oficial de lloguer, 30 d’ells per a joves i un per a persones amb mobilitat reduïda. L’edifici on es troben els pisos està situat al carrer Ramon Llull, cantonada amb el carrer Anna Canalias.

El sorteig dels pisos es va fer el passat divendres a la Gòtica // Ajuntament de Molins de Rei

L’edifici l’ha construït l’Institut Català del Sòl i té una planta baixa i dues plantes destinades a habitatges i una planta soterrani per a 39 places d’aparcament. Tots els pisos disposen d‘una habitació i una superfície de 39 a 44 metres quadrats. Trenta pisos són per a joves, vuit per a persones menors de 60 anys, i un està reservat a persones amb mobilitat reduïda i necessitat d’habitatge adaptat. Els preus del lloguer oscil·len entre 343 i 371 euros mensuals, amb la plaça d’aparcament vinculada inclosa.

Les instal·lacions del bloc disposen de xarxa separativa d’aigües, façanes amb aïllament tèrmic i preveuen l’aprofitament de l’energia solar per produir aigua calenta sanitària. L’obra, basada en un projecte dels arquitectes Carme Ribas i Pere Joan Ravetllat, ha tingut un pressupost de 2,84 milions d’euros i ha anat a càrrec de l’empresa constructora Gulinves SL.

Les obres es van adjudicar al juny del 2008 i l’any passat es va obrir el plaç per presentar-se al sorteig. Per optar al sorteig que va realitzar divendres l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a La Gòtica es van admetre 98 sol·licituds i es van excloure 33 per manca de documentació o per no acomplir els requisits de la normativa vigent.

Aquesta promoció s’inscriu en el marc del Pacte nacional per a l’habitatge, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de l’anterior govern de la Generalitat amb l’objectiu atendre les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures, entre les quals hi havia l’increment de la construcció d’habitatges protegits. Amb l’arribada de CiU a la Generalitat, el Pacte ha quedat congelat i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ja ha anunciat que el reformularà. El lloguer forçós dels pisos buits i els ajuts d’emancipació per a joves seran algunes de les actuacions que el nou govern català es planteja eliminar. La situació econòmica també s’utilitza com a raó per aturar el ritme dels últims anys en creació de pisos de protecció oficial.

Recomanacions personalitzades