La mostra de curtmetratges Kurtinstant arriba aquesta nit a la seva tercera edició

Avui es celebra la tercera Mostra de curtmetratges de Molins de Rei: el Kurtinstant, on es podrà gaudir dels treballs audiovisuals realitzats per diversos molinencs i molinenques durant aquest any. Es tracta d’una trobada entre amics per pasar una nit de cinema relaxat, sense pensar en premis, com és habitual a la resta de festivals.

L’hora d’inici és a les 20h, al Teatre de La Peni, l’entrada és gratuita i haurà servei de bar. Al ser una mostra, es tracta de veure el que han fet els altres i gaudir del cinema més proper.

La primera activitat de la mostra serà la presentació del fals documental “55 metres quadrats”. El molinenc Gerard Pérez, operador de so i muntador de la peça, amb la resta de l’equip, tècnic i artístic, explicaran l’experiència del rodatge. La peculiaritat d’aquesta cinta és que ha estat rodat a IKEA. En Gerard Pérez explica que “aquest curt va començar amb una idea una mica esbojarrada i aquesta tarda podreu veure millor de que tracta. De moment us dic que una família per problemes econòmics portarà a terme una reivindicació una mica especial, no deixa de tenir un toc de crítica a la situació de crisi actual.”

Però la presentació d’aquest curtmetratge no és la única activitat de valor afegit a la mostra. El Pere Vila, un dels pioners del cinema a Molins de Rei, rebrà un homenatge per la seva trajectòria. Ha rodat una llarga llista de curtmetratges i “Com un adéu” és el títol del seu únic llargmetratge. Ell va ser una de les persones que a principis dels setanta van continuar amb l’herència cinematogràfica existent a la nostra vila: el cineclub local. Amb l’arribada de la democràcia també es va celebrar La Semana del Cine Español a Molins de Rei. En aquells temps, el cineclub molinenc era un dels més actius de Catalunya. A més a més van ser les primeres 16 hores de Cinema de Terror, espais dedicats als nous creadors i van ser els encarregats d’apropar el cinema a les escoles.

Poc a poc van anar aprenent el llenguatge cinematogràfic i van començar a fer projectes de molt bona qualitat. Vila expresa el que sent en rebre aquest homenatge: “Em sento extrany, al mateix temps que una mica sorprés perque normalment la gent que fem curtmetratges o que hem fet curtmetratges a vegades s’oblida una mica. I aleshores veure que hi ha gent que et fa un homenatge doncs et sents molt content i satisfet de veure que reflecteixen la teva obra”.

A la mostra es podrà veure el seu primer curtmetratge “Amor en silenci”, que Vila va rodar al 1975 en súper 8 i defineix com “un curtmetratge que per mi va definir el meu desig de voler fer cinema perque es basa en una història que t’expliquen i que veus que d’una manera o altra l’has de reflectir. I fer-la com una manera de ventall perque tohtom la conegui. Per mi això va ser un impuls per voler fer cinema. “Amor en silenci” és una història d’un amor imposible que em van explicar i vaig tenir la necessitat de que arribés a la gent i em va forçar a escriure-la en aquest curt”.

El Kurtinstant: III Mostra de curtmetratges de Molins de Rei està organitzada per la Biblioteca de Molins de Rei, el CineclubHal2002 i la Joventut Catòlica “La Peni”.

Recomanacions personalitzades