Esquerres per Molins de Rei defensa la futura biblioteca a la plaça de la Llibertat

Esquerres per Molins de Rei considera prioritari avançar en fer possible el centre cultural amb la nova biblioteca i l’auditori a la plaça de la Llibertat. La posada en marxa de la Federació Obrera i el trasllat del Museu són altres objectius en polítiques culturals.

Víctor Puntas i Jordi Romeu a la presentació de la candidatura a la Sala Gòtica // David Guerrero

Víctor Puntas, cap de llista d’Esquerres per Molins de Rei, i Jordi Romeu, número dos de la candidatura i actual regidor de Cultura, han fet públiques avui les prioritats del programa electoral d’Esquerres per Molins de Rei en matèria de polítiques i equipaments culturals, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus.

El gran projecte del mandat serà “avançar en fer possible el Centre Cultural, amb la nova Biblioteca i Auditori a la Pl. de la Llibertat”, segons Puntas. Es tracta d’un projecte d’envergadura que segueix les directrius que el Mapa de Lectura Pública de Catalunya fixa per Molins de Rei i que ha de permetre atendre les més de 50.000 visites que registra anualment l’actual biblioteca. Esquerres per Molins de Rei considera que “una vila com Molins de Rei requereix aquest gran equipament cultural”, i aposta per fer-lo possible a la plaça de la Llibertat. Pel que fa a la seva futura ubicació, Romeu ha manifestat que “aquesta és la ubicació que considerem adequada. És la que permet un calendari més curt, al tractar-se d’una obra nova.” Mentre que la oposició creu que la nova biblioteca s’hauria de fer a l’edifici del Molí i amb un projecte més modest, des d’Esquerres per Molins de Rei valoren negativament la proposta:  “Serà necessàriament més cara al requerir la rehabilitació integral de l’edifici i el seu subsòl, que, com tothom sap, integra el molí de quatre moles excavat i protegit recentment. Això requereix un estudi i tractament molt acurat i específic que, ara per ara, no pot limitar ni retardar el projecte de la Pl. de la Llibertat”.

Esquerres per Molins de Rei considera el Pla d’Equipaments Culturals aprovat per l’Ajuntament el full de ruta adequat per planificar els futurs equipaments culturals del municipi. En aquest sentit, Puntas ha remarcat que “la principal prioritat del futur govern municipal serà la posada en marxa de la Federació Obrera com a centre de creació, dinamització cultural i participació”. El trasllat del Museu Municipal a ca n’Ametller serà el segon gran objectiu d’Esquerres per Molins de Rei.

Un altre dels temes que defensa el programa d’Esquerres per Molins de Rei és la rehabilitació de l’edifici del Palau a fi de destinar-lo a centre de creació d’arts visuals, per la restauració de la Capella i per disposar d’un nou espai multi ús, tancat i cobert, per a la celebració de tota mena d’activitats culturals.

Recomanacions personalitzades