El PSC proposa reduir un 50% les taxes de les terrasses entre les mesures per reactivar l'economia

El candidat a l’alcaldia del PSC, Xavi Paz, proposa un 50% de bonificació pel servei de terrasses i restaurants, l’aprovació del Pla de Mobilitat i una major oferta formativa per reactivar l’economia i afavorir l’ocupació a Molins de Rei.

Xavi Paz i el seu equip van presentar les propostes econòmiques a la rambla de la Granja // Laura Herrero

El candidat a l’alcaldia del PSC, Xavi Paz, va explicar les mesures que proposen per a  la reactivació econòmica, l’afavoriment de l’ocupació i el foment del comerç. “Enfoquem el mandat de les dificultats i alhora també de la recuperació“, va assegurar l’alcaldable socialista en la presentació de les mesures en roda de premsa el passat divendres al barri de la Granja. “L’Ajuntament no ha de suposar un problema, ha de ser capdavanter en la recerca de solucions”, va indicar Paz al presentar una desena de línies d’actuació incloses al programa electoral del PSC.

El primer compromís al que va fer referència Paz va ser el fet de convocar a totes les associacions empresarials i socials de Molins de Rei per establir acords a nivell local contra la crisi i el seu impacte sobre els ciutadans, “en la línia del que hem reclamat abastament els últims anys i que l’actual equip de govern no ha complert”, va emfatitzar el candidat socialista. Un Pla Local d’Inclusió Social en un marc de col·laboració público-privada i un pla de xoc per ajudar a les persones més afectades per la crisi com els aturats de llarga durada i els joves són altres de les propostes.

Seguint amb la vessant econòmica, dues de les mesures que més va destacar Xavi Paz van ser, d’una banda, l’aprovació del Pla de Mobilitat, “que no han aprovat altres en 8 anys”, per a la millora de l’accessibilitat de la vila i la millora de l’aparcament, i d’altra banda, el 50% de bonificació que rebrà el sector de la restauració per al servei de terrasses. “Farem d’això una activitat que dignifiqui també l’espai públic i que fomenti l’activitat del món de la restauració”.

Tampoc s’oblida el PSC dels emprenedors i vol convertir l’Ajuntament de Molins de Rei en “un Ajuntament amic de la iniciativa emprenedora simplificant els processos administratius i fent més propera l’administració local”. En l’àmbit de l’ocupació, Xavi Paz proposa impulsar mesures que permetin sortir de la crisi, tenint en compte els aspectes de formació professional i la orientació laboral. Exemples d’aquestes mesures que va nombrar l’alcaldable de PSC, són la oferta de FPCAT, formació integrada en xarxa i promoure el diàleg entre els sectors productius i espais de formació.

Recomanacions personalitzades