CiU proposa fer una auditoria al començament i al final del mandat

CiU porta en el seu programa electoral la proposta de fer una auditoria la propera legislatura al entrar i al sortir del govern municipal. La creació d’un Consell de Vila i  la modernització de l’Ajuntament són altres de les propostes sobre l’administració local.

Amb aquest, CiU conclou un cicle de tres actes per explicar el seu programa // Jose Polo

Amb aquest, CiU conclou un cicle de tres actes per explicar el seu programa // Jose Polo

Convergència va tancar el passat dimarts el seu cicle de presentacions del programa electoral amb un acte a la Sala Polivalent del Foment davant de més d’una cinquantena de persones. El tema que es va tractar va ser “l’administració local”.

Després dels dubtes existents sobre els comptes de l’ajuntament governat per ICV, ERC i CiU, la número 2 dels convergents, Mònica Santamans, va proposar “fer una auditoria dels comptes de l’Ajuntament al començament i al final del mandat”. “No puc treballar a gust a un lloc on no hi ha transparència va ratificar Santamans. Seguint amb el tema de la transparència, el cap de llista de la formació catalanista, Joan Ramon Casals, va argumentar: “He donat el meu número de telèfon a tots els ciutadans de Molins de Rei, més transparència que aquesta no es pot tenir”.

Reducció de costos i austeritat

Fent gala del seu esperit conservador, la formació local va plantejar “l’anàlisi de la reducció de costos” per aconseguir un millor benefici, com fan les empreses privades, dins de l’Ajuntament. D’aquesta manera CiU vol fer front a l’“escenari de crisi econòmica que implica menys ingressos municipals”. En aquest sentit el número 3, Joaquim Martí, va argumentar que “hem aconseguit fer més amb menys a la Fira de la Candelera”, àrea de la qual s’ha encarregat Casals com a regidor. Santamans va explicar que veia “gent de dins de l’Ajuntament desmotivada” cosa que, segons ella, fa que el rendiment baixi.

Per tal de sortir de la crisi, segons Joan Ramon Casals, Molins de Rei necessita “una planificació estratègica on marcar un full de ruta amb visió a curt, mig i llarg termini” i qualifica la seva formació com “la més preparada per portar-ho a terme”. L’acte va comptar amb la presència del tinent d’alcalde de Sant Cugat del Vallès, Jordi Jolly, el qual va mostrar el seu suport a Casals en tot moment. Aquest va definir la vila de Jolly “com una ciutat on enmirallar-nos” en reiterades ocasions durant l’acte.

L'autor del llibre "La política que ve", Jordi Jolly, durant el seu discurs // Jose Polo

L'autor del llibre "La política que ve", Jordi Jolly, durant la seva presentació // Jose Polo

CiU proposa la creació d’un consell de vila

CiU va mostrar el seu compromís de comptar amb l’opinió de la gent de cara al proper mandat proposant la creació d’un Consell de Vila, opció que comparteixen amb el PSC i la CUP, on estiguin representades “la societat civil, representants de les entitats de tot tipus, empresaris, treballadors i tots els partits polítics”

Per finalitzar l’acte Convergència va fer un petit resum de part de les propostes presentades durant els tres actes de presentació dels eixos programàtics del seu programa. El primer acte es va centrar en les persones, serveis socials i seguretat i el segon ho va fer en l’economia i el medi ambient. El cap de llista de CiU va destacar la seva “lluita contra l’atur contra i la crisi econòmica, l’increment dels serveis socials, el fet d’aconseguir una vila neta i sostenible, les propostes en matèries de mobilitat i el compromís amb un projecte de país amb dret a decidir”.

Recomanacions personalitzades