La CUP creu que és l'hora de la "democràcia real"

La CUP Molins de Rei va presentar les seves propostes davant de 70 persones acusant a la resta de formacions polítiques de “no pagar” la crisi que pateix tothom. El seu objectiu per les properes eleccions és passar la frontera dels mil vots i asseguren que no formaran part de cap govern “a qualsevol preu”.

Àlex Maymó durant el seu discurs al conegut com "Parc de les Palmeres" // Jose Polo

Àlex Maymó durant el seu discurs al parc Pont de la Cadena // Jose Polo

Sota un sol de justícia propiciat per l’hora en que es va fer l’acte, la una del migdia, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va fer l’acte central de campanya el passat dissabte. Després de fer públiques dades com els sous de la resta de polítics de la vila, la xifra d’assistència de tots els regidors als plens o els ingressos dels grups municipals,  la CUP ha acusat als encarregats de fer-nos sortir de la crisi de “no pagar-la”.

El seu cap de llista, Àlex Maymó, considera que la seva formació és l’abanderada de la “transparència” tot i que comprén que les seves practiques agressives no agradin a la resta de polítics. La formació independentista ha deixat clar que no arribaran a un acord “a qualsevol preu” amb cap formació política després del 22 de miag. D’aquesta manera la CUP torna a demostrar la seva comoditat fent d’opció alternativa que actua com a contrapoder des de dins de l’administració.

Regeneració política, defensa del dret a l’autodeterminació i municipalització dels serveis com a grans propostes

Durant el seu discurs, Àlex Maymó,va explicar que segons ell, “la independència de Catalunya ha de començar des dels municipis” i que la consulta popular de l’any passat on “alguns partits es van veure obligats a participar” és un bon exemple per sostindre aquesta tesi.

El candidat independentista va apostar una vegada més per la municipalització de serveis municipals que hores d’ara es troben externalitzats: “no podem permetre que les  treballadores de la neteja o els jardiners cobrin 700 euros al mes”, va assegurar. Maymó també va defensar que ara és el moment d’apostar per “una regeneració política” molt allunyada dels actuals “polítics professionals” per tal de cercar “la democràcia real” on “les persones es sentin representades i els polítics comptem amb elles a partir de les consultes”. Algunes de les altres propostes de la CUP són l’aplicació de mesures com la “regularització dels habitatges buits” i el foment de les “cooperatives de dret d’ús”, molt arrelades als països nòrdics, per tal de fer front als problemes dels joves alhora d’accedir a la seva primera vivenda.

El sol i la calor van ser un dos dels protagonistes de l'acte central de la campanya de la CUP // Jose Polo

El sol i la calor van ser també protagonistes de l'acte central de la campanya de la CUP // Jose Polo

Superar els 1.000 vots és el repte de la CUP per les properes eleccions

Després d’aconseguir 539 vots a les passades eleccions municipals, ara la formació es planteja “superar la barrera dels 1.000 vots” com a objectiu de cara al proper 22 de maig. Així ho va manifestar el seu número 4, Albert Botran, el qual també va manifestar que la formació mantindrà la seva “lluita per la transparència en la política municipal”. En declaracions a aquest diari, Àlex Maymó, va destacar que el fet de que “130 persones donin la cara per la CUPés un fet que demostra que la trajectòria del seu partit a la vila és positiva.

Recomanacions personalitzades