Un minut de silenci en solidaritat amb la ciutat agermanada de Lorca

Una seixantena de molinencs, entre els que hi havia membres de l’Agrupación Lorquina i representants de tots els grups polítics del consistori, han fet un minut de silenci aquest migdia en solidaritat amb les víctimes del terratrèmol de Lorca.

Regidors i membres de l'Agrupació Lorquina han realitzat un minut de silenci a les portes de l'Ajuntament // TVE

A les dotze del migdia s’ha dut a terme un minut de silenci a la plaça de la Vila que ha congregat a una seixantena de persones entre polítics, membres de l’Agrupación Lorquina i molinencs consternats per la tragèdia. Al mateix temps, durant tot el dia ha onejat la bandera de l’Ajuntament a mig pal. L’alcalde, Ivan Arcas, ha llegit un manifest acordat per tots els grups municipals, expressant “el més profund sentiment de dolor i solidaritat amb els ciutadans de Lorca”. Arcas, en nom de l’Ajuntament, s’ha posat a disposició de l’Ajuntament de Lorca pel que sigui necessari. El manifest llegit explicava que “l’agermanament entre Molins de Rei i Lorca es visualitza cada dia amb els molinencs que tenen les seves arrels en aquella ciutat”. D’aquesta manera, amb un breu comunicat i el minut de silenci, Molins de Rei ha volgut donar suport a les famílies de les víctimes i als veïns de Lorca.

El terratrèmol que ha provocat nou morts i la destrucció d’un gran nombre d’edificis a Lorca, s’ha viscut amb especial interès des de Molins de Rei. La ciutat murciana de Lorca està agermanada amb Molins de Rei des del 1993 i l’Agrupación Lorquina del barri del Canal és tota una institució a la vila, amb un gran pes social gràcies a les activitats que desenvolupen al llarg de l’any.

Activitat política congelada

Amb motiu del dia de dol, totes les formacions polítiques han suspès les activitats de campanya. El debat sectorial de comerç s’ha aplaçat i es farà dimarts vinent a les nou de la nit.

L’alcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas, ha explicat a Ràdio Molins de Rei que han estat “en contacte amb el gabinet d’alcaldia de Lorca per posar-nos a la seva disposició per si es pot fer alguna cosa per ells des de Molins de Rei”. Arcas, en declaracions a la ràdio local, ha explicat que “Lorca és una ciutat de gent molt treballadora, que ha aconseguit endreçar la ciutat després de molts anys de feina, amb la recuperació d’un patrimoni històric molt important; i ara, per desgràcia, tota la feina ha fet un pas enrere”. L’alcalde de Molins de Rei ha mostrat la seva confiança en el seu homòleg de Lorca, Francisco Jódar, de qui ha destacat el seu temperament per sortir endavant.

Recomanacions personalitzades