Iniciativa penja banderoles abans de l'inici de la campanya

Banderoles d’Iniciativa per Molins de Rei ja lluïen a diferents carrers de Molins de Rei el passat dijous al vespre, hores abans de l’inici de la campanya electoral. Ivan Arcas demana disculpes i assegura que és “un problema” de l’empresa contractada per fer la penjada de banderoles.

Cartell d'Iniciativa per Molins de Rei a l'avinguda Primer de Maig en una imatge presa minuts abans de les 9 de la nit // David Guerrero

Dijous al vespre, quatre hores abans de l’inici oficial de la campanya electoral, qualsevol veí que passés per l’avinguda Barcelona, el carrer del Primer de Maig -on es troba el Caprabo i el Holiday Inn- o diversos carrers del polígon El Pla, entre ells la mateixa carretera N-340, es podia trobar amb banderoles d’Iniciativa per Molins de Rei penjades dels fanals.

Aquest fet incompleix la normativa de la Llei Electoral, que prohibeix demanar el vot i exhibir propaganda electoral, com les banderoles penjades, abans de les 12 de la nit de dijous ja que oficialment és divendres quan comença la campanya electoral.

El candidat i actual alcalde, Ivan Arcas, va assegurar hores després a Viu Molins de Rei que havia estat “un problema amb l’empresa que els està penjant, amb qui ens hem intentat posar en contacte però no ho hem aconseguit”. Arcas no va voler magnificar el fet, defensant que “no hi ha cap problema ni cap conflicte perquè demà els cartells de tots els partits estaran el seu lloc” i va demanar disculpes.

Ivan Arcas va recordar, fent referència al seu soci de govern, CiU, que “hi ha partits que porten tres mesos repartint propaganda electoral i fa un mes la vam rebre tots els molinencs a les nostres bústies”.

No ha estat l’únic

Iniciativa per Molins de Rei no va ser l’únic partit que havia penjat cartells al vespre, hores abans de l’inici de la campanya electoral. El PP ho va fer a diferents capitals espanyoles com Sevilla, Albacete, Oviedo i Toledo. Sense anar més lluny, segons va explicar l’Agència Catalana de Notícies, el PSC també va caure en el mateix error a Cornellà de Llobregat, on banderoles demanant el vot per Antonio Balmón ja penjaven dels fanals d’algunes avingudes de la ciutat.

A Molins de Rei, un cop oberta la veda abans d’hora, a partir de les onze de la nit ja es podien veure per diversos carrers militants del PSC, Esquerres per Molins de Rei i la CUP penjant cartells minuts abans de les dotze de la nit.

Recomanacions personalitzades