Iniciativa és l'únic partit que homenatja l'aniversari de la República

Iniciativa per Molins de Rei ha estat l’únic partit que ha organitzat algun acte relacionat amb la commemoració del 80è aniversari de la proclamació de la II República. El passat dilluns es va realitzar al seu local una xerrada sobre la situació social de l’època.

Francesc Prieto i Marià Hispano durant l'acte celebrat a la seu d'Iniciativa // Iniciativa per Molins de Rei

A la presentació de l’acte, l’historiador Francesc Prieto Rius de l’associació Institut per la Recuperació de la Memòria Històrica va fer una defensa del Memorial Democràtic, que corre perill des de l’arribada de CiU al govern de la Generalitat. Prieto també va defensar la necessitat de debat i anàlisi per cuidar els valors republicans i “no transformar aquestes commemoracions en una andròmina nostàlgica allunyada dels temps actuals”.

A la conferència, sota el títol “Pobresa i riquesa a l’època de la segona República”, en Marià Hispano, arxiver responsable de l’Àrea de Memòria Històrica de la Fundació Nous Horitzons va aprofundir en la idea de reivindicar els històrics valors morals del republicanisme. Hispano va referir-se a la vigència d’aquests valors, que a dia d’avui es troben en perill davant les amenaces de retallar les conquestes socials aconseguides durant els últims anys. “Els governs de dretes volen retallar aquestes conquestes fent servir com a excusa la crisi econòmica que ells mateixos han provocat”, va assegurar l’historiador.

Finalment, a la seu d’Iniciativa del carrer del Molí,  es va fer un brindis emotiu amb cava per la República i els seus valors de civilitat democràtica. La resta de partits, mentrestant, es troben immersos en dinàmiques de preparació electoral que obliden l’aniversari del naixement de l’experiència més democràtica i lliure que ha viscut el país.

Recomanacions personalitzades