Creix el nombre d'usuaris del Trencaclosques

El servei d’atenció a la infància, Trencaclosques, ha estat utilitzat per unes 180 famílies al llarg del 2010, el que significa un increment respecte l’any anterior. La valoració dels usuaris és positiva però reclamen un increment de l’horari d’obertura.

Durant l’any 2010, el servei de Minuts Menuts, de guarda de nens i nenes de 16 setmanes a 3 anys, el nombre total d’usuaris en aquest servei ha estat de 135 infants, més o menys igualats entre nens i nenes, i la majoria més grans de 2 anys. Se’n fa més ús en el torn de matí, tot i que aquest any ha augmentat l’assistència en el torn de tarda.

Des de l’espai de Minuts Menuts s’ofereixen uns qüestionaris de satisfacció a les famílies que han utilitzat el servei com a mínim tres vegades durant al curs i les seves opinions han estat satisfactòries. Un 78% de les famílies opina que aquest és un servei molt adequat, sobretot perquè “és útil i pràctic tant per a l’infant com per a l’adult, ja que permet que aquests últims tinguin una estona per fer altres gestions“, segons expliquen fonts municipals. A més, es demana l’opinió sobre el local, els professionals i la informació sobre el servei. De manera global, la seva impressió general és molt satisfactòria.Tot i la valoració global positiva, les famílies reclamen la possibilitat d’ampliar l’horari.

Pel que fa a l’altre servei que ofereix el Trencaclosques, l’Espai de Joc,  ha tingut una assistència total de 46 famílies, 13 de les quals n’han fet un ús de forma continuada, 12 famílies hi han assistit esporàdicament i 21, de forma puntual. Això vol dir que s’han atès deu famílies més que el curs anterior, fet que significa que el projecte té èxit.

L’edat dels infants que predomina és la que va de 12 a 18 mesos i de 19 a 24 mesos, i hi ha igualtat en el nombre de nens i nenes. El grup d’infants és molt divers i heterogeni, fet que es considera molt enriquidor per poder observar les relacions que s’estableixen entre ells. La totalitat de les famílies són residents al municipi i, tot i que es prioritzi aquesta procedència, també està obert a famílies de fora de la vila.

Recomanacions personalitzades