L'equip de govern presenta la memòria de mandat amb l'absència de CiU

El Govern de Molins de Rei ha presentat el “Pla d’Actuació Municipal 2007-2011” com a conclusió de la memòria del seu mandat en els últims quatre anys. La polèmica que envolta la relació entre els socis de govern es va veure agreujada amb l’absència a l’acte del segon tinent alcalde, Joan Ramon Casals (CiU).

Víctor Puntas i Ivan Arcas van defensar l'obra de govern realitzada durant la legislatura // Laura Herrero

L’alcalde, Ivan Arcas, ha defensat la gestió que ha encapçalat durant els últims anys assegurant que “ha estat un dels mandats més complexes dels darrers anys perquè, en 30 anys de democràcia, mai ens havíem trobat la situació en la que els Ajuntamenys estiguessin donant un nivell tan important de serveis, i d’altra banda, la situació econòmica, amb la que donar suport a les inversions i despeses, anés canviant”.

Arcas reconeix la dificultat econòmica actual, però recalca que l’Ajuntament “no ha deixat mai de prioritzar tres elements bàsics, i més en una situació de crisi”: En primer lloc, l’alcalde destaca el fet de “mantenir els serveis públics i universals”. En segon lloc, incrementar el suport ecònimic a les persones i garantir flexibilitat per a la incorporació d’aquestes persones al mercat laboral. I per últim, el treball d’estratègia i futur que ha seguit el Govern, comla finalització de les obres del carrer Major, on es demostra la voluntat de l’Ajuntament de seguir apostant pel model de vila cohesionat i sostenible”, va concloure Arcas.

El primer tinent d’alcalde, Víctor Puntas (ERC), també ha destacat la gran quantitat d’inversió en obra pública que s’ha produït durant el mandat, aventurant-se a assegurar que aquest podria ser el mandat on més obra pública s’ha fet en els últims 30 anys. Per a Puntas, això s’ha traduït “en la millora de molts carrers, places i espais públics del municipi”.

Puntas, ja amb la mirada posada als comicis del 22 de maig, va concloure: “Esperem que la ciutadania de Molins de Rei llegint aquesta memòria o mirant les fotografies, estigui orgullós en la vila que viu i valori quines són les formacions polítiques que han fet capaç que això tiri endavant”. L’alcaldable d’ERC ha volgut remarcar la imatge del que queda per fer: la Biblioteca municipal a la Plaça de la Llibertat, que “donarà contingut cultural i cívic al nou projecte de futur de Molins de Rei”.

La memòria de mandat es veu complementada amb un curtmetratge dut a terme pel realitzador molinenc Paco Ruiz, on es repassen algunes de les obres emblemàtiques dutes a terme durant els últims quatre anys.


MOLINS DE REI, QUALITAT DE VILA por lacajitanegra

Una absència notable

Ivan Arcas ha agraït a tots qui han fet possible la publicació del Pla d’Actuació Municipal que recull les imatges de totes les accions dutes a terme a la vila durant el mandat del tripartit format per IiE, CIU i ERC. Precisament, un dels tres membres de l’equip de govern ha estat baixa d’última hora, sense que tinguessin constància a Alcaldia. Joan Ramon Casals, segon tinent d’alcalde i portaveu de CiU, que durant les últimes setmanes s’està desmarcant contínuament dels seus socis no ha estat present a la sala de plens durant la presentació de la memòria de mandat. Casualitat o no, al mateix temps que Puntas i Arcas atenien als mitjans de comunicació a la sala de plens, els periodistes rebien una nota de premsa de Joan Ramon Casals argumentant la decisió de portar els informes de la interventora a l’Oficina Antifrau.

Laura Herrero / David Guerrero

Recomanacions personalitzades