Les grans escenes del cinema salten de la gran pantalla a la Biblioteca

Les lectures dramatitzades continuen el seu curs a la Biblioteca Pau Vila. Aquest dijous, a les 20.30h, es recrearan diàlegs d’escenes mítiques de diverses pel·lícules. Entre els intèrprets hi haurà grans veus com la de Lluís Posada.

Els bons diàlegs han quedat per a la posteritat, ens han descrit un personatge només amb una frase o ens han arribat tant a dins que ens hem sentit identificats. Per això, la Biblioteca ha volgut fer un homenatge a totes aquelles escenes que, d’una manera o una altra, han conmogut als espectadors pels seus diàlegs.

Entre els lectors es podrà escoltar al Lluís Posada, al Xavi Gardés, la Sara Morales, el Joan Parellada, el Pablo Sánchez i la Olga Tarrés, entre d’altres.S’encarregaran de fer un recull d’escenes i reviure-les en directe en boca d’aquests actors i actrius de la vila.

Un exemple dels fragments que es podran escoltar a la Biblioteca és el monòleg inicial de la pel·lícula Mi vida sin mí, d’Isabel Coixet.

D’aquesta manera es vol retre homenatge al guionista, qui encara que hagi escrit la història de la que tractarà la pel·lícula, és la figura més maltractada en el món del cinema. Molts guions pateixen canvis des del moment en que arriben a les mans del productor fins el rodatge. L’elaboració d’un guió és un procés molt artesanal. Comença per una idea que es desenvolupa i es converteix en una història. Darrere d’aquelles pàgines han hagut hores de feina, maldecaps, trames que no han anat enlloc, d’altres que han agafat protagonisme, personatges que encaixaven o no, diàlegs… Tot plegat, a la Biblioteca el proper dijous 24 de març a dos quarts de nou del vespre.

Recomanacions personalitzades