Karra Elejalde porta Molins de Rei als premis Goya

L’actor Karra Elejalde, afincat a Molins de Rei, ha estat el guanyador del premi Goya al millor actor de repartiment pel seu paper a “También la lluvia”. Elejalde ha fet referència a Molins de Rei durant el discurs d’agraïment a la cerimònia d’entrega dels premis.

Karra Elejalde va fer uns extensos agraïments a la gala dels Goya // Reuters

Basc de naixement i afincat a Molins de Rei des de fa onze anys, Karra Elejalde s’ha fet amb el seu primer premi Goya gràcies al paper que fa a la pel·lícula d’Icíar Bollaín, “También la lluvia”. Elejalde representa a Antón, un actor malalt, en declivi i alcohòlic que fa el paper de Cristòfor Colom en el rodatge de la pel·lícula que s’explica dins el film d’Icíar Bollaín.

Els altres nominats al guardó eren Eduard Fernández (Biutiful), Álex Angulo (El gran Vázquez) i Sergi López (Pa negre), als que el guanyador ha dedicat “una part molt grossa de don Francisco [en al·lusió a la figura de Goya que s’entrega als guanyadors]”. Elena Anaya ha estat la responsable d’entregar la que ha estat la primera estatueta de la nit dels premis Goya al Teatro Real de Madrid.

Elejalde ha fet un discurs molt llarg d’agraïment, el que li ha permès citar a Molins de Rei: “Fins els 14 anys vaig viure a Gatzaga (Guipúzcoa), fins els 39 vaig viure a Gasteiz (Álava), i ara que tinc 50, els onze últims els he viscut a Catalunya, a Molins de Rei” . L’actor s’ha mostrat “super sorprés, content i agraït” pel premi.

Abans de la dedicatòria a Molins de Rei, Karra Elejalde ha agraït la confiança dipositada en ell per part de la directora, Icíar Bollaín, i ha assegurat: “aquest paper m’ha donat la vida de nou perquè aquesta feina m’apassiona”. Elejalde ha repassat gairebé un per un tots els responsables de la producció, des de maquillatge fins a guionistes. Un altre punt en el que ha parat especial atenció és en la seva família, tant en la seva mare com en el seu germà i la seva filla de 10 anys. “Amb tota la gent que m’estimo vull compartir aquest premi”, ha dit Elejalde, dedicant el premi fins i tot al gat de la seva filla Ainara.

“A Don Francisco [Goya] no li han preguntat amb qui vol marxar, qui m’anava a dir a mi que avui em donarien un Goya, qui li anava a dir a Don Francisco que avui li donarien un Karra; vingui amb mi, Don Francisco, que ho passarem de cine”, ha conclòs l’actor de Molins de Rei, cofoi amb el guardó a la mà.

Recomanacions personalitzades